The Glenlivet whisky

The Glenlivet 18 year old

Ένας από τους πολλούς λόγους που οι φανατικοί του ουίσκι το αγαπούν, είναι η φροντίδα που απαιτείται για την παραγωγή του. Και βέβαια δεν είναι τόσο η διαδικασία της παραγωγής του που εντυπωσιάζει, αλλά αυτός ο χρόνος που απαιτείται και του δίνει τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι έως και το 75% της γεύσης ενός ουίσκι επηρεάζεται από το χρόνο που δαπανάται στα βαρέλια, ο αριθμός των ετών παίζει τον δικό του ρόλο στην ωρίμανση, την ισορροπία και την πολυπλοκότητα στη γεύση. Έτσι λοιπόν κάθε whisky που έχει τα… χρονάκια του, μας δημιουργεί ένα επιπλέον ενδιαφέρον για τη δοκιμή του. Το The Glenlivet 18 year old είναι ένα από αυτά και για ένα επιπλέον λόγο. Αυτή η έκφραση από τον The Glenlivet είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και βραβευμένα whiskies μεταξύ των ετικετών του αποστακτηρίου.

 

Το The Glenlivet 18 year old δημιουργείται από τον Μaster Distiller Alan Winchester, μέσω ενός συνδυασμού από διαφορετικούς τύπους βαρελιών, συμπεριλαμβανομένων τόσο first και second fill αμερικάνικης δρυός, (υπεύθυνα για τον τροπικά φρουτώδη χαρακτήρα) και ex-Sherry δρύινα βαρέλια (υπεύθυνα για την πικάντικη πολυπλοκότητα). Το αποτέλεσμα αυτής της επιτήδειας επιλογής είναι ένα πανέμορφο single malt, πολύπλοκο, κομψό και ισορροπημένο. Το ζωντανό κεχριμπαρένιο και πορτοκαλίζων χρώμα, λάμπει μέσα από το καθαρό γυαλί και μας προϊδεάζει για ένα όμορφο και πολυτελές single malt. Πιο γεμάτο στη μύτη από τις νεότερες εκφράσεις, διατηρεί τον φρουτώδη χαρακτήρα του Τhe Glenlivet, μαζί με νότες μελιού, βανίλιας και καραμέλας. Ντελικάτη επίγευση, που μας δημιουργεί την διάθεση να το απολαύσουμε σε ένα ωραίο δείπνο.

 

The Glenlivet 18 year old Tasting Notes

Colour: Κεχριμπάρι

Nose: Μέλι και πορτοκάλι σε συνδυασμό με μαύρη σοκολάτα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο. Μαύρο πιπέρι και βαλσάμικο.

Palate: Γλυκό με κρεμώδη υφή, πολύ καλή ισορροπία, ξηρά φρούτα, ξύλο και βανίλια. Με λίγες σταγόνες νερού μας δίνει περισσότερο εσπεριδοειδή και αχλάδι.

Finish: Μεγάλη διάρκεια, ξύλο, μπαχαρικά, και ξηρά φρούτα

The Glenlivet whisky

 

CATEGORY: Single Malt Whisky

REGION: Speyside

DISTILLERY: The Glenlivet

OWNER: Pernod Ricard

AGE: 18 years

ABV: 43 %

SIZE: 700 ml

PRICE:  70

 

Το The Glenlivet 18 year old το δοκιμάσαμε στην Tasting Day #13 – The Glenlivet Journey

 

Άρθρο: Γιάννης Μηλιώνης