Stagecoach & Blanton’s Silver Edition

WESTERN: Stagecoach (1939)

WHISKEY: Blanton’s Silver Edition

ΣΥΝΟΨΗ: Ένα απλό ταξίδι με ταχυδρομική άμαξα περιπλέκεται από το γεγονός ότι ο Geronimo είναι στο μονοπάτι του πολέμου στην περιοχή. Επιβάτες στην άμαξα είναι ένας παραγωγός ουίσκυ με πολλά δείγματα για τα τοπικά σαλούν, ένας μεθυσμένος γιατρός που “φυλάει” την τσάντα με τα δείγματα, δύο γυναίκες, μία έγγυος και μια εκδιωγμένη από πουριτανές άσχημες αμερικάνες, ένας τζογαδόρος, ένας τραπεζίτης που πιστεύει ότι το καλό για τις τράπεζες είναι καλό και για τη χώρα (διαχρονικό) και ο περίφημος Ringo Kid τον οποίο υποδύεται ο νεαρός John Wayne.

ΑΤΑΚΑ: Άλλη γυναίκα μπορώ να βρω, αλλά τέτοιο άλογο πουθενά!

WESTERN NOTES: Ταινία υπερπαραγωγή για την εποχή, με πλάνα που καθηλώνουν από τον θρυλικό σκηνοθέτη John Ford. Τρομερή φωτογραφία, επιβλητικά τοπία και σκηνές που καταλαβαίνεις γιατί έμειναν κλασικές. Ακόμα κι αν δεν έχετε δει ποτέ το Stagecoach έχετε δει τη σκηνή του John Wayne να κρατάει το τουφέκι και τη σέλα του, ή την Κοιλάδα Monument σαν σκηνικό ταινιών western. Η ιστορία μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά οι χαρακτήρες είναι επιδέξια δομημένοι. Ειδικά ο γιατρός που πίνει από το πρώτο λεπτό, μας ενέπνευσε για μερικά επιπλέον shots. (Ο Thomas Mitchel που τον υποδύεται, κέρδισε Όσκαρ 2ου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του). Η ταινία σε μεταφέρει μαγικά και νοσταλγικά σ’ ένα κινηματογράφο μιας άλλης εποχής, όπου το μαυρόασπρο είναι μόνο στην εικόνα. Αριστούργημα.

WHISKEY NOTES: Άλλη μια συλλεκτική φιάλη από αυτό το υπέροχο single barrel bourbon, με το χαρακτηριστικό άλογο και τον αναβάτη στο πώμα (διαφορετικό ανά ετικέτα).

Διακρίναμε σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα. Αρώματα από toffee, σιρόπι σφενδάμου, κανέλα, βούτυρο. Η γεύση είναι γλυκιά, με ελαιώδη υφή και βρήκαμε βανίλια, μπαχαρικά και βούτυρο. Η επίγευση είναι αρκετά μεγάλη και κρεμώδης.

CATEGORY: Kentucky Straight Bourbon Whiskey

TYPE: Single Barrel

COMPANY: Blanton Distilling Company

DISTILLERY: Buffalo Trace

AGE: NAS

PROOF/ABV: 98 / 49 %

SIZE: 750 ml

PRICE: 400 €

Stagecoach

 

Κριτική Επιτροπή: Γιάννης Μηλιώνης