Tombstone

Tombstone & Eagle Rare 10 Year Single Barrel

WESTERN: Tombstone (1993)

WHISKEY: Eagle Rare 10 Year Single Barrel

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Wyatt Earp, μαζί με τα αδέλφια του και τις συζύγους τους, μετακομίζουν στην πόλη Tombstone της Αριζόνα για να ξεκινήσει μια νέα ζωή σαν επιχειρηματίας, αφήνοντας πίσω τη ζωή του ως άνθρωπος του νόμου. Ταυτόχρονα θα εγκατασταθεί στην ίδια πόλη ο παλιός φίλος του Wyatt, ο Doc Holliday, τζογαδόρος και ικανότατος πιστολάς. Στην ίδια πόλη όμως κάνουν κουμάντο “Οι Cowboys”, μια συμμορία που ενεργεί υπεράνω του νόμου. Τα αδέλφια Earp θα κληθούν να γίνουν Αστυνόμοι και να επιβάλλουν το νόμο, αλλά παρά το ότι ο Wyatt απορρίπτει την προσφορά, τα αδέλφια του Virgil και Morgan, μη μπορώντας να χωνέψουν τη βία γύρω τους, δέχονται τη δουλειά, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις από τους παράνομους που τους χάλασαν τη μαγιά. Τελικά η συμμετοχή του Wyatt και η αντιπαράθεση μεταξύ αυτών και των Cowboys είναι αναπόφευκτη και θα οδηγήσει στο τελικό ξεκαθάρισμα στο ράντζο Ο.Κ.

ΑΤΑΚΑ: Δεν ανέχομαι κουβέντες από bartenders!

WESTERN NOTES: Άλλη μία ταινία που αφορά τον θρύλο του west, τον αστυνόμο πρότυπο όλων των εποχών, τον Δικαστή Ντρεντ της Δύσης, τον Wyatt Earp. Μέσα από τις δεκάδες ταινίες που αναφέρονται στη ζωή του και στο ιστορικό πιστολίδι στο Ο.Κ. Corral, αλλά και τους τεράστιους ηθοποιούς που τον έχουν υποδυθεί, όπως ο Henry Fonda και ο Burt Lancaster, το Tombstone θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση. Η ταινία είναι εξαιρετική και μας μεταφέρει πιστά την πραγματική ατμόσφαιρα της Άγριας Δύσης. Η ζέστη της ερήμου, το κλασικό σαλούν, οι αγροίκοι της πόλης, οι επιδέξειοι πιστολέρος, τα πάντα είναι απλά τέλεια τοποθετημένα σε αυτήν την ταινία, που έκτοτε θεωρείτε ένα από τα κορυφαία westerns. Η ερμηνεία του Kurt Russell σαν πεισματάρης, πολύ ανθρώπινος και στο τέλος σφόδρα εκδικητικός Wyatt Earp, είναι πειστική και άκρως ικανοποιητική. Έτσι κι αλλιώς, όταν έχεις υπάρξει Snake Plisken τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι! Η ερμηνεία έκπληξη όμως έρχεται από τον Val Kilmer σαν Doc Holliday, τον φυματικό τζογαδόρο πιστολέρο που η συνεισφορά του στην τελική έκβαση της αναμέτρησης είναι καταλυτική. Ο τρόπος που περπατάει, που μιλάει, που βήχει, που κρατά το όπλο του, που καπνίζει και πίνει δίνει προστιθέμενη αξία στην ταινία και στον ίδιο 2 υποψηφιότητες για Best Male Performance και Most Desirable Male στα MTV Movie Awards.

WHISKEY NOTES: Straight single barrel bourbon, με χρώμα χαλκού και αρώματα από φλούδες πορτοκαλιού, μέλι, δέρμα και αρκετά έντονο βοτανικό χαρακτήρα. Στο στόμα είναι πραγματικά εκπληκτικό αφού είναι σαν να τρως cupcake με βουτυρόκρεμα βανίλιας. Πλούσια γεύση με έντονο ξυλώδη χαρακτήρα και μια ιδέα αμυγδαλόψιχα. Η επίγευση έχει μέτρια διάρκεια και βγάζει μια ξηρότητα.

CATEGORY: Kentucky Straight Bourbon Whiskey

TYPE: Single Barrel

COMPANY: Sazerac Company, Inc

DISTILLERY: Buffalo Trace

AGE: 10 Years Old

PROOF/ABV: 90/45 %

SIZE: 750 ml

PRICE: 40 $

Tombstone

 

Κριτική Επιτροπή: Γιάννης Μηλιώνης