whisky glass

Whisky Live Athens 2023

Το Whisky Live, η μεγαλύτερη έκθεση για whisky σε όλο τον κόσμο προσγειώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 4-5 Μαρτίου.
Ένα διήμερο γεμάτο Whisky & Gin, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά.

 

Το ουίσκι δεν θέλει βιασύνη και άγχος. Θέλει να είσαι χαλαρός, να φέρεις το ποτήρι κοντά στη μύτη και να ανακαλύψεις τα αρώματά του αργά και σταθερά. Όποτε είσαι έτοιμος, να πάρεις μια γεμάτη γουλιά στο στόμα, χωρίς να την καταπιείς αμέσως. Να την αφήσεις για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενεργοποιηθούν οι αδένες και έτσι να νιώσεις κάθε γεύση από το uisge beatha, όπως λέγεται το ουίσκι στη γλώσσα των Σκώτων Κελτών και σημαίνει “το νερό της ζωής”. Το ουίσκι δεν είναι “fast drink”. Είναι απόλαυση.

whisky glass

Περισσότερες από 150 ετικέτες από Σκωτία, Ιρλανδία & Αμερική, ουίσκι γνωστά & άγνωστα, σπάνια & ιδιαίτερα αλλά και μερικά “διαμαντάκια” από τον υπόλοιπο κόσμο, προσφέρονται σε ένα whisky tasting event τόσο για τους μυημένους στον χρυσαφένιο αυτόν “βασιλιά” των αποσταγμάτων, όσο και σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Στο Whisky Live θα δοκιμάσουμε ουίσκι από μικρούς παραγωγούς με ιδιαίτερες εμφιαλώσεις, που βγάζουν μόνο λίγα και εκλεκτά μπουκάλια, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα και limited edition ουίσκι από γνωστές εταιρείες κολοσσούς, ενώ για τους λάτρεις του τζιν θα βρούμε ένα Gin Garden με ιδιαίτερες ετικέτες προσφερόμενες για tasting.

Στις 4 & 5 Μαρτίου η απόλαυση θα φτάσει στο top στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τον μεγαλύτερο διεθνή θεσμό εκδηλώσεων γύρω από το ουίσκι, το Whisky Live. Το Whisky Live, το οποίο αυτή τη στιγμή γίνεται σε περισσότερες από 30 πόλεις παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο και το Λονδίνο το 2000 και θεωρείται το μεγαλύτερο και μακροβιότερο event ουίσκι σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την κεντρική έκθεση γευσιγνωσίας, θα υπάρχει και η VIP έκθεση, όπου εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν ελεύθερα τις πιο εκλεκτές ετικέτες, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 200 έως και 800 ευρώ το μπουκάλι. Στο Whisky Live Athens μπορούμε να βρούμε επίσης ένα αποκλειστικό Liqueur Shop από την Cava Nektar, όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε τις ετικέτες που δοκιμάζετε καθώς και premium εμφιαλώσεις σε ειδικές τιμές, το Cocktail Street, όπου εξαιρετικοί mixologists θα ετοιμάζουν γνωστά και αγαπημένα cocktails καθώς και το Street Food Corner με πεντανόστιμες λιχουδιές για να συνοδεύσουμε το ποτό μας.

Μια σπάνια γευσιγνωσία whisky και gin επανέρχεται στην Ελλάδα.

Μην τη χάσετε!

Κλείστε τώρα το εισιτήριό σας από το viva.gr

whisky glasses