50 Great Greek Wines

Ανακοινώθηκαν τα 50 Great Greek Wines | 2022

Τα 50 Great Greek Wines -The List ανακοινώθηκαν στις 31 Μαΐου στον Φάρο στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους παραγωγούς τους, σε συνέχεια της διεξαγωγής του διαγωνιστικού σκέλους που έλαβε χώρα στη Σαντορίνη στις αρχές του μήνα.

50 Great Greek Wines

Γιάννης Καρακάσης MW & Σοφία Ζαχαράκη Υφ. Τουρισμού

Αξιολογήθηκαν 460 κρασιά, από 156 οινοποιεία για να αναδειχθούν εκείνα που τιμήθηκαν με μία θέση στη λίστα των 50 Great Greek Wines και θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές ώστε να τοποθετηθεί το ελληνικό κρασί στην κορυφή της παγκόσμιας οινικής σκηνής.

Στην υψηλού κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν οι Μark Andrew MW (συνιδρυτής Noble Rot Magazine & Restaurants), Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft), Wojciech Bonkowski (Wine Writer), Caro Maurer MW (Journalist and educator), Demetri Walters MW (Wine Consultant) και Stephan Neumann MS (Wine Consultant).

Ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek Wines δήλωσε έπειτα από την ολοκλήρωση της απονομής: «Για δεύτερη χρονιά ο θεσμός των 50 Great Greek Wines επιβραβεύει κάποιες από τις καλύτερες οινικές προσπάθειες της χώρας, στοχεύοντας στην ουσιαστική προώθηση της υψηλής ποιότητας του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Φέτος, αυτή η πλατφόρμα προβολής και διαλόγου για το κρασί, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα της, εγκαινιάζοντας τον θεσμό του gastronomy partner στον οποίον συμμετείχαν εστιατόρια από την Ελλάδα, την Αγγλικά, τη Γερμανία και την Κύπρο”.»

Στην τελετή απονομής, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 εκλεκτοί καλεσμένοι, ενώ παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Νεκτάριος Νώτης (Founder Notice Content & Services).

Platinum χορηγοί του 50 Great Greek Wines είναι οι:
Alpha Bank, Selene Restaurant & Antique Wine Caves και ΑΟΝ.

Gold Sponsors: Μr. Vertigo, Warehouse

Silver Sponsors: Cava Halari-Cordis, Cava Vegera, Cellier, Faidon’s Athens, Genka, Koropoulis, Kylix, Masterzen, Οenophorum, Riedel, Sommelier’s Choice, Trinity Wines, Cava Fousteris, Deals, Cork Hellas

Gastronomy Partners: Prism Berlin, Selene, Etrusco, Botrini’s, Ampeli London, Prosilio, Exantas, Fita, Wood, Salis, Mavri Thalassa, Polo Restaurant at Αlasia Hotel, Dionysus Mansion

Χορηγοί επικοινωνίας: Kathimerini, Athens Insider, 2Board, FnB daily, The Likker

To 50 GGW τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Κλάδου του Ελληνικού Κρασιού

 

Τι είναι το 50 Great Greek Wines

Μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα ανάδειξης και εξωστρέφειας του ελληνικού κρασιού, ένα πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση της ελληνικής παραγωγής για να βγει πιο δυναμικά εκτός συνόρων. Ο μεγάλος νικητής αυτού του σύγχρονου εγχειρήματος, στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η διαδικασία ανάδειξης των καλύτερων Ελληνικών κρασιών από αυτά που συμμετέχουν, θα είναι το ελληνικό κρασί. Περισσότερες πληροφορίες greatgreekwines.com

50 Great Greek Wines