Αλέξανδρος-Αγγελής-Italicus-Chalenge-2022

Ο Αλέξανδρος Αγγελής είναι ο νικητής του Art of Italicus Aperitivo Challenge 2021-2022

ITALICUS APERITIVO LOGO

Art of Italicus Aperitivo Challenge

Το Art of Italicus Aperitivo Challenge είναι ένας διαγωνισμός που καλεί bartenders από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν μία συνταγή cocktail εμπνευσμένη από οποιαδήποτε μορφή τέχνης χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 40 ml Italicus Rosolio Di Bergamotto. Σκοπός του Italicus Challenge  είναι να αναδείξει το καλύτερο cocktail και τον δημιουργό του ο οποίος θα πάρει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό στις 29 Μαΐου στην Ρώμη όπου θα αναδειχθεί ο Bar Artist of the Year με διαγωνιζόμενους από 11 χώρες.

Ο Αλέξανδρος Αγγελής, από το Umi Bar του εστιατορίου Matsuhisa Athens αναδείχθηκε o μεγάλος νικητής στον Ελληνικό τελικό που έγινε στις 3 Μαΐου στο roof garden του ξενοδοχείου The Artist Athens. Ο Αλέξανδρος ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλους 7 διαγωνιζόμενους. Στην δεύτερη θέση του διαγωνισμού κατέλαβε ο Ιωσήφ Ζααλούκ από το Rattan στη Ρόδο και η  Άννα Μαρία Σαμουλαδά από το Portego Gentle της Λάρισας. Κριτές στον διαγωνισμό ήταν οι κ. Ντένη Καλλιβωκά ο κ. Θοδωρής Πυρίλλος και ο κ. Μιχάλης Καγιάννης.

Η συνταγή του Αλέξανδρου μας ταξίδεψε σε δύο πολύ διαφορετικές χώρες.

Αγγλία: Πρώτος σταθμός έμπνευσης αποτέλεσε ο δίσκος του βρετανικού progressive metal συγκροτήματος TesseracT, Altered State. Ο διαγωνιζόμενος θέλησε να μας ταξιδέψει σε μία διαφορετική ψυχική κατάσταση που μπαίνει ο εγκέφαλός μας κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής. Σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης του αποτέλεσε η τοποθέτηση του σχήματος tesseract το οποίο στην γεωμετρία αποτελεί το τετραδιάστατο ανάλογο του κύβου. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε από το cocktail του Αλέξανδρου, ο τρόπος που αντιμετώπισε το display με την φιάλη Italicus πάνω σε ένα βινύλιο, μας έκανε να παρατηρούμε καλύτερα τα σχήματα και τις φόρμες που ήθελε να τονίσει ο ίδιος για να το δικό μας ταξίδι στο Altered State.

Ιαπωνία: Ο δεύτερος σταθμός έμπνευσης για τον Αλέξανδρο ήταν τέχνη του Kintsugi. Το Kintsugi είναι η Ιαπωνική τέχνη της επισκευής σπασμένων αγγείων με επιδιόρθωση των σημείων σπασίματος με λάκα αναμεμειγμένη με χρυσό, ασήμι ή πλατίνα σε σκόνη. Το Art of Kintsugi είναι βασισμένο πάνω στην ιδέα ότι ενώνοντας σπασμένα κομμάτια από ένα κεραμικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ακόμα πιο δυνατό και μοναδικό έργο τέχνης. Ως φιλοσοφία, αντιμετωπίζει το σπάσιμο και την επισκευή ως μέρος της ιστορίας ενός αντικειμένου, παρά ως κάτι που πρέπει να συγκαλύψει. Ή ακόμα να μας δώσει στοιχεία από τον δεύτερο σταθμό έμπνευσης του. Το serving έγινε σε Double Old Fashioned Glass σαν σπασμένο και ξανακολλημένο με χρυσό. Δεν είναι τυχαία επιλογή των χρωμάτων για την συγκόλληση των σπασμένων κομματιών. Ο χρυσός για τους αλχημιστές συμβολίζει την τελειότητα της ύλης σε οποιοδήποτε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου αυτού του νου, του πνεύματος και της ψυχής. Κάπως έτσι λοιπόν δένουν όλα τα στοιχεία της παρουσίασης του Αλέξανδρου ξεκινώντας από το νοητικό ταξίδι, καταλήγουμε σε ένα μοναδικό puzzle υλικών, χρωμάτων, γεύσης και story telling. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την άψογη εμφάνιση του ως προς το στυλιστικό κομμάτι. Ο Αλέξανδρος πήγε στο διαγωνισμό έτοιμος σε όλα τα επίπεδα για να κερδίσει.

ALTERED STATE – Η ΣΥΝΤΑΓΗ 

  • 40ml ITALICUS Rosolio Di Bergamotto
  • 10ml Mezcal 40 ml Cordial κόκκινων μήλων, σιρόπι σφενδάμου και τσάι Lapsang Souchong
  • 50ml Φρέσκο χυμό εσπεριδοειδών (20ml Lime, 20ml Pink Grapefruit, 10mlOrange)
  • Λίγη σόδα.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:  Pandan Tuile με μαρμελάδα πορτοκαλιού και τζίντζερ, φρέσκα κομμάτια καρύδας και σπόρους ροδιού.

 

#ArtOfItalicus #AOI21

Follow Italicus on instagram

View Italicus Website