dingle distillery

Το ιρλανδικό αποστακτήριο Dingle έρχεται στην Ελλάδα από την Κάβα Ανθίδης

Η Κάβα Ανθίδης με μεγάλη περηφάνια καλωσορίζει μια ακόμη επίσημη εισαγωγή της στην Ελλάδα, το ιρλανδικό αποστακτήριο Dingle.

Το αποστακτήριο του Dingle ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στην επαρχία του Kerry όπου μπροστά στις εγκαταστάσεις του απλώνεται ο κόλπος του Kerry. Στο δυναμικό του προστέθηκε τα τελευταία χρόνια ο κύριος Graham Coul. Έχοντας θητεύσει στα σκοτσέζικα αποστακτήρια  Balvenie, Glenfiddich, Kininvie και Glen Moray, πλέον είναι ο master distiller του ιρλανδικού αποστακτηρίου.

 

Το Dingle κάνει τριπλές αποστάξεις Single Pot και Single Malt, ενώ εκτός απο κλασικά βαρέλια bourbon, χρησιμοποιεί βαρέλια κρασιού όπως madeira και sherry. Εκτός από whiskey, το μικρό αυτό αποστακτήριο αποστάζει ένα από τα καλύτερα Gin παγκοσμίως (best gin awards 2019), καθώς και vodka, το καθένα σε διαφορετικούς αποστακτήρες.

Οι φίλοι του ιρλανδικού whiskey το αποκαλούν το μέλλον της Ιρλανδίας και όχι άδικα καθώς πριν μερικές μέρες το Dingle Single Pot Still batch 4 ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο whiskey στα London Spirit Awards για το 2021!

 

Την Παρασκευή 16 Απριλίου πήρα μέρος στο επίσημο launch στην Ελλάδα. Μαζί με μια παρέα δημοσιογράφων και φίλων του whisky, ξεναγηθήκαμε διαδικτυακά από τον κύριο Graham Coul μέσα στον ενεργό χώρο του αποστακτηρίου και στη συνέχεια δοκιμάσαμε τρία cask samples, Bourbon barrelMadeira barrelPX sherry barrel, τα οποία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα, το Dingle Single Malt στους 46,5%.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Μηλιώνης