Glenfiddich Grande Couronne

Το Glenfiddich αποκαλύπτει τη νέα, πολυτελή προσθήκη στην οικογένεια Grand Series

Το πιο πολυβραβευμένο σκωτσέζικο single malt στον κόσμο αποκαλύπτει ένα εκλεκτό απόσταγμα 26 ετών που ολοκληρώνει την ωρίμανση του σε γαλλικά βαρέλια κονιάκ.

Το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο single malt ουίσκι στον κόσμο, παρουσίασε το Grande Couronne, το νέο μέλος της οικογένειας Grand Series. Το πρωτοπόρο ουίσκι συνεχίζει να αμφισβητεί τα καθιερωμένα, με το αναπάντεχο πάντρεμα δύο κόσμων εμβληματικής πολυτέλειας.

Το Grande Couronne είναι ένα ουίσκι 26 ετών που έχει ωριμάσει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια στο Αποστακτήριο Glenfiddich, στο Ντάφταουν της Σκωτίας, προτού δεχθεί ως επιστέγασμα την τελευταία αστραφτερή πινελιά: έως δύο έτη επιπλέον ωρίμανσης σε σχολαστικά επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια κονιάκ, που διανθίζουν τη γεύση του με χαρακτηριστικές νότες κομψότητας.

Η σειρά Glenfiddich Grand Series συνθέτει μια εκλεπτυσμένα εκκεντρική οικογένεια από single malt ουίσκι που αποπνέουν πολυτέλεια και δημιουργήθηκαν ειδικά για να χαρίσουν σε σημαντικές περιστάσεις και εορταστικές στιγμές μια ανεπανάληπτη, ιδιαίτερη χροιά.

Ο Brian Kinsman, Malt Master του Glenfiddich, σχολίασε σχετικά:

«Η συλλογή Grand Series εκφράζει μοναδικά το πρωτοποριακό πνεύμα του Glenfiddich αλλά και την ικανότητά μας να πειραματιζόμαστε με παλαιωμένα αποστάγματα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κλεισίματα της ωρίμανσης. Το Grande Couronne αποτελεί την πιο πρόσφατη έκφραση αυτής της τολμηρής προσέγγισης. Είναι το μοναδικό Glenfiddich single malt που παλαιώνει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια και ολοκληρώνει την ωρίμανση σε σπάνια βαρέλια γαλλικού κονιάκ. Η διάρκεια αυτού του κλεισίματος, δύο χρόνια, είναι ασυνήθιστη και χαρίζει στο απόσταγμα πρόσθετες γλυκιές νότες καβουρδισμένης δρυός και βελούδινα αρώματα café crème, μαύρης ζάχαρης και απαλών μπαχαρικών».

Τη φιάλη και τη συσκευασία διακοσμεί ένα περίτεχνο χρυσό σχέδιο φιλιγκράν, ενώ το εσωτερικό του κουτιού εντυπωσιάζει με ένα φίνο εικαστικό που θυμίζει τα έργα τέχνης της Αναγέννησης. 

Η Claudia Falcone, Glenfiddich Global Brand Director, σχολίασε:

«Το πρωτοποριακό πνεύμα του Glenfiddich αποτυπώνεται ολοζώντανο στη νέα έκφραση της σειράς. Το Grande Couronne αποτελεί την κορωνίδα σε κάθε σημαντική βραδιά, προσφέρει μια αυθεντική γεύση πολυτέλειας και παντρεύει μοναδικά δύο κόσμους χαρακτηριστικής αίγλης».

Το Glenfiddich Grande Couronne θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο σε επιλεγμένες κάβες και σημεία κατανάλωσης, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής 520€.