world-class-studios-202

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το World Class Studios Webinar 2021

WORLD CLASS STUDIOS

Η έναρξη του διαγωνιστικού μέρους του World Class Greece 2021, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού θεσμού bartending σε όλο τον κόσμο, πραγματoποιήθηκε με επιτυχία μέσω του ειδικά σχεδιασμένου World Class Studios 2021 Webinar, το οποίο και παρακολούθησαν LIVE περισσότεροι από 700 bartenders σε όλη την χώρα!

Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του θεσμού το  World Class Greece, παρουσίασε την πρωτοβουλία Book Your Lab, με στόχο να υποστηρίξει τους bartenders που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του World Class Greece 2021.

Μέσω των Book Your Lab, προσφέρονται για ορισμένο χρονικό διάστημα δωρεάν χώροι με εξοπλισμό σε πόλεις ανά την Ελλάδα, σε όσους bartenders δεν έχουν πρόσβαση στο μπαρ τους εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που διανύουμε, ώστε να προετοιμάσουν το ποτό τους, πριν καταθέσουν την αίτησή τους στον διαγωνισμό.

iro kalomiri giotis agelidis

Ηρώ Καλομοίρη και Γιώτης Αγγελίδης, Diageo Reserve Brand Ambassadors

Oι επίδοξοι bartenders που επιθυμούν να μάθουν ποιος είναι ο κοντινότερος συνεργαζόμενος χώρος καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το Book Your Lab, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τους local Brand Ambassadors, Ηρώ Καλομοίρη (@irokalomiri) για την Αθήνα και Γιώτη Αγγελίδη (@giotis_angelidis_) για την Θεσσαλονίκη & υπόλοιπη Ελλάδα ως τις 7 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού World Class Studios 2021 Webinar, έξι προηγούμενοι Έλληνες World Class νικητές, Αλέξης Σιμωνίδης Greece World Class Winner 2016, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος Greece World Class Winner 2015, Νίκος Σουρμπάτης Greece World Class Winner 2019, Αχιλλέας Πλακίδας, Greece World Class Winner 2018, Θοδωρής (Τεό) Σπυρόπουλος, Greece World Class Winner 2014 και Ηλίας Μαρινάκης, Greece World Class Winner 2010, παρουσίασαν τις έξι διαγωνιστικές ενότητες, Ketel One Vodka- Sweet Spot, Tanqueray No.TEN Gin- Heart of Gold, Don Julio Tequila- Underground Agriculture, Roe & Co Irish Whiskey – Batched & ready to Go, The Punch Modernism, Cardhu 12 yrs Single Malt Scotch Whisky The Rule of Three και Zacapa Solera 23 Rum- From Cask to Cocktail αντίστοιχα.

ALEXIS-SIMONIDIS

Ketel One Vodka Sweet Spot, με τον Αλέξη Σιμωνίδη, Greece World Class Winner 2016:
Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την υποστήριξη και ανάδειξη της εγχώριας κοινότητας, η θεματική ενότητα Ketel One Sweet Spot παρουσίασε την σημασία γλυκαντικών παραγόντων σε cocktail παρασκευές με βάση την Ketel One Vodka.

 

MANOLIS-LIKIARDOPOULOS

Tanqueray No. TEN Gin – Heart of Gold, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, Greece World Class Winner 2015:
Το βοτανικό προφίλ του Tanqueray No.TEN, αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τη θεματική ενότητα Heart of Gold, που πραγματεύεται τη διαδικασία εκχύλισης βοτανικών συστατικών και εσπεριδοειδών για την παρασκευή long drink & cocktail.

NIKOS-SOURBATIS

Don Julio Blanco Tequila – Underground Agriculture, με τον Νίκο Σουρμπάτη Greece World Class Winner 2019:
Στο επίκεντρο αυτής της ενότητας βρίσκεται η ultra-premium τεκίλα Don Julio και στόχο έχει να αναδείξει δύο εξαιρετικά σημαντικούς παράγοντες στην παραγωγική διαδικασία της Don Julio, αυτόν της καλλιέργειας και της χειρωνακτικής συγκομιδής των φυτών της μπλε αγαύης, που αποτελούν τη βάση για να αποκτήσει η τεκίλα Don Julio όλα αυτά τα γευστικά χαρακτηριστικά που την έχουν καθιερώσει ως την πρώτη ultra-premium τεκίλα στο Μεξικό.

ACHILLEAS-PLAKIDAS

Roe & Co Irish Whiskey – Batched & Ready to Go, The Punch Modernism με τον Αχιλλέα Πλακίδα, Greece World Class Winner 2018:
Με αφετηρία την παγκόσμια τάση των Ready to Drink (RTDs) και των canned cocktails, o Αχιλλέας Πλακίδας ανέδειξε βασικές τεχνικές λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία pre-batching, συντήρησης καθώς και εμφιάλωσης ενός σύγχρονου cocktail, με βάση το Roe & Co Irish Whiskey.

TEO-SPIROPOULOS

Cardhu 12 yrs Single Malt Scotch Whisky- Τhe Rule of Three, με τον Θοδωρή (Τεό) Σπυρόπουλο, Greece World Class Winner 2014:
Αυτή η ενότητα, εστίασε στην μακρόσυρτη και συνάμα παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης του σκωτσέζικου Cardhu 12 yrs Single Malt, αναδεικνύοντας την δημιουργία διαχρονικών cocktail με τρία μόνο συστατικά.

ILIAS_MARINAKIS

Zacapa Solera 23 Rum – From Cask to Cocktail, με την Ηλία Μαρινάκη Greece World Class Winner 2010:
Στην τελευταία θεματική ενότητα, αναδείχθηκε η καθοριστική σημασία που έχουν τα διαδοχικά βαρέλια παλαίωσης στα αρώματα και τις γευστικές νότες που αποκτά ένα εκλεκτό απόσταγμα, όπως το ρούμι Zacapa Solera 23, καθώς και τις μεθόδους ανάμιξης που αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα αρώματα σε ένα τελικό σερβίρισμα.

Ταλαντούχοι και επίδοξοι bartenders που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο World Class 2021, δεν έχουν παρά να επιλέξουν μια από τις παραπάνω θεματικές που τους κέντρισε το ενδιαφέρον, να δημιουργήσουν τη δική τους πρωτότυπη συνταγή που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να την υποβάλλουν από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 21ης Φεβρουαρίου στην ειδική πλατφόρμα www.diageobarcademy.gr

Το ταξίδι για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021,

μόλις ξεκίνησε! Γίνετε μέρος του!

#WorldClass2021 #WorldClassGreece #truespirit