learning for life diageo

LEARNING FOR LIFE: για 2η χρονιά από την DIAGEO

 

LEARNING FOR LIFE:

2η χρονιά για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Δημιουργίας Ευκαιριών Απασχόλησης της DIAGEO για νέους

Η παγκόσμια πρωτοβουλία της DIAGEO πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα μετά από την ολοκλήρωση του επιτυχημένου πρώτου κύκλου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η DIAGEO, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συνεχίζει το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης LEARNING FOR LIFE, σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS.

Το LEARNING FOR LIFE ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 και με γνώμονα την υγεία των συμμετεχόντων, η DIAGEO πήρε την απόφαση να αναστείλει προσωρινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με την άρση των μέτρων και τηρώντας τους αναγκαίους κανόνες προστασίας και υγιεινής, το πρόγραμμα συνεχίζεται από την 1η Ιουνίου, προσαρμοσμένο στα νέα χρονικά και λειτουργικά δεδομένα. Σε περίπου 4 εβδομάδες, οι 18 εκπαιδευόμενοι, ηλικίας 18-35 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες εργασιακά ομάδες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις από επαγγελματίες bartenders και barista του Bar Academy, του καθιερωμένου κέντρου δια βίου μάθησης που ειδικεύεται στους συγκεκριμένους τομείς εκπαίδευσης. Παράλληλα, συμμετέχουν σε σεμινάρια soft skills για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εργασιακών δεξιοτήτων τους. Η επιμόρφωση των αποφοίτων εμπλουτίζεται με γνώσεις γύρω από το κρασί μέσα από τη συνεργασία του LEARNING FOR LIFE με το «Κτήμα Κοκοτού».

bar-academy-diageo

 

«Με μεγάλη μας χαρά υλοποιούμε για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα LEARNING FOR LIFE στην Ελλάδα. Παρόλο που η πανδημική κρίση αναδιαμόρφωσε τις συνθήκες, προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα και τηρήσαμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει στους σπουδαστές μας, καθώς το πρόγραμμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Βοηθάει έμπρακτα νέους που προέρχονται από ευάλωτες εργασιακά ομάδες να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να ενταχθούν επαγγελματικά στον τομέα του Τουρισμού, της Εστίασης και της Φιλοξενίας. Τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας μας», δήλωσε η κα Έφη Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, DIAGEO Hellas.

Σύμφωνα με τον κο Γιώργο Ψωμιάδη, Εμπορικό Διευθυντή της DIAGEO Hellas: «Στόχος του προγράμματος LEARNING FOR LIFE είναι να «αλλάξει» τις ζωές των συμμετεχόντων, μέσω της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων και να τους δώσει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να ενταχθούν και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον γενικότερο κλάδο του τουρισμού, που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημική κρίση, για να συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στο να ανακτήσει τα υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητάς του».

Η DIAGEO, με την πρωτοβουλία LEARNING FOR LIFE, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά, τη δέσμευσή της για υπεύθυνη λειτουργία και βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη συνεχή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ DIAGEO

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα της αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα».

Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα ουίσκυ Johnnie Walker, Haig, Dimple και Cardhu, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το ρούμι Captain Morgan, το Baileys Cream Liqueur, η τεκίλα Don Julio και η σαμπάνια Veuve Clicquot είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται στη χώρα μας.

Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».

Επισκεφθείτε την παγκόσμια πλατφόρμα της Diageo για την υπεύθυνη κατανάλωση στο www.DRINKiQ.com για να βρείτε πληροφορίες, πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές

Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σ’ όλη τη γη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (μη Κερδοσκοπικό Σωματείο) με κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής, ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

Στόχος της PRAKSIS είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικά

Ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Οι τρεις άξονες που αποτελούν τη δράση μας είναι η πρόληψη, η άμεση παρέμβαση και υποστήριξη και η άσκηση πίεσης και διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Από το 2004, τα προγράμματα, οι δράσεις και οι παρεμβάσεις της PRAKSIS παρέχουν υπηρεσίες, βοήθεια και στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες – ανεξάρτητα από ταυτότητα φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό, καταγωγή, εθνικότητα, πολιτικά ή θρησκευτικά πιστεύω. Όλες οι υπηρεσίες της PRAKSIS παρέχονται δωρεάν και χωρίς κριτήρια.


Για περισσότερες πληροφορίες: https://praksis.gr/about/