what's your whiksy

Εσύ τι τύπος Single Malt Scotch Whisky είσαι;

ΕΣΥ ΤΙ ΤΥΠΟΣ SINGLE MALT SCOTCH WHISKY ΕΙΣΑΙ;

H Diageo λανσάρει το “What’s Your Whisky”, μία νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει το γευστικό σας προφίλ και να το συνδέσει με το Single Malt Whisky που σας ταιριάζει.

Η Diageo παρουσίασε μια digital καινοτομία, το “What’s Your Whisky” που στόχο έχει να βοηθήσει τους φίλους του ουίσκι να επιβεβαιώσουν ποια είναι η αγαπημένη τους ετικέτα ή να ανακαλύψουν νέες, σύμφωνα με τις προσωπικές τους γευστικές προτιμήσεις.

 

Αυτή η νέα συναρπαστική digital εμπειρία είναι διαθέσιμη από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο και προσκαλεί τους χρήστες να απαντήσουν σε έντεκα ερωτήσεις που συνδέονται με τις  προσωπικές τους προτιμήσεις, όπως: «σου αρέσουν οι καυτερές πιπεριές;» ή «πόσο συχνά τρως μπανάνες;». Στη συνέχεια με τη χρήση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης, το quiz αναλύει τις προτιμήσεις που καταχωρούνται σε ένα εύρος γεύσεων όπως γλυκό, φρουτώδες, πικάντικο και με νότες καπνού που απαντώνται σε single malt whiskies, δημιουργώντας το «Αποτύπωμα Γεύσης», το οποίο είναι συμβατό με το γευστικό προφίλ του χρήστη που έκανε ήδη το τεστ.

Για την digital αυτή πλατφόρμα ο Dr. Adeline Koay, Principal Scientist, Research and Development για τη Diageo, σημείωσε:

«Στην εν λόγω εφαρμογή χρησιμοποιούμε την εκτεταμένη γνώση μας πάνω στη συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά και της ευρύτερης τεχνογνωσίας που έχουμε συλλέξει γύρω από τα ουίσκι όλα αυτά τα χρόνια και με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, μπορούμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να ανακαλύψουν την αγαπημένη τους ετικέτα ουίσκι, μέσα από έναν  εναλλακτικό, πρωτότυπο και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο».

Ο Andy Parton, Senior Regional Manager της Diageo προσέθεσε: «Η εμπειρία του “What’s Your Whisky”, προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας να ανακαλύψουν εύκολα την ευρεία γκάμα από τα Single Malts ουίσκι μας, με έναν καινούργιο, διασκεδαστικό και εντελώς προσωποποιημένο τρόπο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να παρουσιάσουμε αυτό το νέο εργαλείο ώστε χιλιάδες φίλοι του ουίσκι να μπορέσουν να βρουν την ετικέτα που τους ταιριάζει γευστικά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας της FlavorPrint® AI».

Η πλατφόρμα “What’s Your Whisky” είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες και είναι ενεργή από το τέλος Νοεμβρίου σε εννέα Ευρωπαϊκές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία, Ελλάδα, Βέλγιο, Δανία και Ολλανδία). Μπορείτε να ανακαλύψετε το ιδανικό για τις προτιμήσεις σας single malt whisky μπαίνοντας στο σύνδεσμο www.whatsyourwhisky.com.

Το ”What’s Your Whisky” είναι η πιο πρόσφατη digital καινοτομία της Diageo, η οποία έρχεται να προστεθεί στην εφαρμογή γευστικής δοκιμής Scotch Whisky με τεχνολογία voice command που λανσαρίστηκε το 2018. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει στόχο να εμπνεύσει τους καταναλωτές να δοκιμάσουν ουίσκι στο σπίτι τους, κατά τη διάρκεια των γιορτών. Πριν από αυτά τα δύο λανσαρίσματα όμως, η Diageo σε συνεργασία με το Amazon Echo Show, είχε λανσάρει το “The Bar”, μια digital πλατφόρμα που καθοδηγεί τους χρήστες της στο πως να δημιουργούν εύκολα τα δικά τους cocktail στο σπίτι.

Επισκεφθείτε το ‘What’s your Whisky’ εδώ.