Τα BenRiach, GlenDronach και Glenglassaugh ανάμεσα στα καλύτερα whiskies του κόσμου

 

Με σκωτσέζικη προέλευση, τα BenRiach, GlenDronach και Glenglassaugh συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο ιδιαίτερες και πλέον πολυβραβευμένες Single Malt Scotch μάρκες στον κόσμο του fine drinking, λόγω της εκλεπτυσμένης γευστικής εμπειρίας που προσφέρουν.

Tα τρία single malt scotch ξεχώρισαν αποσπώντας τις υψηλότερες διακρίσεις σε τρεις παγκόσμιους διαγωνισμούς, στο San Francisco World Spirits Competition, στα World Whiskies Awards και στην πρόσφατη διοργάνωση του International Wine and Spirits Competition (IWSC), που πραγματοποιήθηκε στην Chinatown στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, το BenRiach 35 Years ανακηρύχθηκε το καλύτερο whisky στην κατηγορία του και στους δύο διαγωνισμούς World Whiskies Awards και IWSC, ενώ και άλλες εκδόσεις του BenRiach που διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά, όπως το BenRiach Cask Strength Batch 2 Peated, διακρίθηκαν με χρυσό μετάλλιο. Το αποστακτήριο BenRiach βρίσκεται στην καρδιά του Speyside στη Σκωτία και από το 1898 παράγει malt ουίσκι. Πειραματίζεται συχνά χρησιμοποιώντας βύνη από καπνισμένο και μη καπνισμένο κριθάρι, εξασφαλίζοντας στο ουίσκι μια «ξύλινη» επίγευση.

 

Από το 1826 το αποστακτήριο GlenDronach, που βρίσκεται στα φημισμένα Σκωτσέζικα Highlands, παράγει μια σειρά από εξαιρετικά premium single malt whiskies, που είναι γνωστά για την χαρακτηριστική έντονη γεύση σέρι. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το GlenDronach Original Aged 12 βραβεύθηκε με χρυσό μετάλλιο για 5η συνεχόμενη χρόνια στο IWSC. Τα GlenDronach Revival Aged 15 years και GlenDronach Parliament Aged 21 Years διακρίθηκαν επίσης με χρυσά μετάλλια.

 

Ένα αυθεντικό “θαλασσινό” Highland malt, με πλούσιο, φρουτώδη χαρακτήρα, δε μπορεί παρά να εντυπωσιάσει και να ξεχωρίσει σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το Glenglassaugh έλαβε για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στο IWSC με την Evolution έκδοση, ύστερα από πέντε χρόνια συνεχόμενων αργυρών βραβεύσεων. Το Glenglassaugh 40 years διακρίθηκε επίσης με χρυσό μετάλλιο.

 

Τα τρία Single Malts Scotch Whiskies διανέμονται στην ελληνική αγορά από την Concepts A.E., έπειτα από τη συνεργασία με τον brand owner την εταιρεία BrownForman, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως.