Nikka Perfect Serve 2019 greek final athens the likker

Nikka Perfect Serve 2019: The Greek Final

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο νέο Restaurant – Bar Χελώνα οι  bartenders τοποθέτησαν τους καλεσμένους τους στην καρδιά της εμπειρίας του bar! “Μια στιγμή, Μία συνάντηση”. Η ιαπωνική φιλοσοφία “Ichi-go Ichi-e” είναι η βασική αρχή πίσω από το Nikka Perfect Serve.  Κάθε συνάντηση είναι μοναδική και γι ‘αυτό πρέπει να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό… 

 

Για άλλη μία χρονιά τίμησε τον ελληνικό τελικό με την παρουσία του ο Stanislav Vadrna, Nikka Ambassador of Heartfelt Service & Headless Hospitableness, ο οποίος πραγματοποίησε ένα nosing game για τους διαγωνιζόμενους βασισμένο στην τελετή Kodo. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ενός blind nosing για τα αποστάγματα Nikka from the Barrel, Nikka Coffey Malt, Nikka Coffey Grain &  Nikka Coffey Vodka, με την καθοδήγηση του Stanislav.

 

Ο διαγωνισμός αυτός συνεχίζει να επικεντρώνεται στo Omakase, “Το αφήνω σε σένα”! Οι κριτές, Στέφανος Παρασκευούδης, International Bartenders Association’s Accredited Trainer και ιδιοκτήτης της σχολής The Bar Institute, Νίκος Ρούσος, Executive Chef και Co-Founder στο εστιατόριο Funky Gourmet και Γιάννης Πέτρος Πετρής, ιδιοκτήτης του Tiki Athens και bartender consultant σε Αθήνα και Λονδίνο, έπαιξαν τους ρόλους των καλεσμένων στους bartenders, βάζοντας τους σε μια πολύπλοκη και δημιουργική διαδικασία.  Σημαντικό δεν ήταν μόνο το ποτό που δημιούργησαν, αλλά η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση που προσέφεραν οι διαγωνιζόμενοι!

 

Η πρόσθετη πρόκληση φέτος ήταν να εφαρμοστεί η δημιουργικότητα σε ένα “λευκό καμβά”, στην Nikka Coffey Vodka! Η ιδέα ήταν οι bartenders να μην δημιουργήσουν ένα cocktail, αλλά να την χειριστούν ως σκέτο ποτό προσθέτοντας μοναδικά αρώματα και γεύσεις. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δημιουργήσουν μοναδικά cocktails για τους δυο αναποφάσιστους κριτές και για τον τρίτο κριτή έπρεπε να προσφέρουν την Nikka Coffey Vodka με ένα μοναδικό τρόπο. Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Αστέριος Ψαρράς, ο οποίος θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για τον μεγάλο τελικό! 

Εκεί, ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να επισκεφθεί τα αποστακτήρια των Nikka, Yoichi & Miyagikyo, και να διδαχθεί την ιαπωνική φιλοσοφία του whisky.

 

Άρθρο: Γιάννης Μηλιώνης