BarEnrage 2019

BarEngage 2019 στην Λάρισα, για τους λάτρεις του καλού ποτού και των cocktails

 

BarEngage 2019: Μια γιορτή για τη φιλία και τη φιλοξενία

Μια αξέχαστη εμπειρία που βάζει τη Λάρισα στον διεθνή χάρτη των must προορισμών για τους λάτρεις του καλού ποτού και των cocktails και διδάσκει τι θα πει φιλία και φιλοξενία.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Bar Engage φιλοξένησε στη Λάρισα μερικούς από τους πιο διάσημους εκπροσώπους της παγκόσμιας cocktail σκηνής, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ένα event που ξεκίνησε ως γιορτή για το καλό ποτό και έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό με διεθνείς διαστάσεις, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ειδικών του χώρου αλλά και κοινού.

Κάθε χρόνο το Bar Engage γίνεται πλουσιότερο σε δράσεις, διευρύνει τους ορίζοντές του, γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο έχοντας έναν σταθερό γνώμονα. Τη Φιλοξενία.

Μέσα σε πέντε μέρες επίσημοι καλεσμένοι, αλλά και κοινό βιώνουν μια μοναδική εμπειρία που αφορά το ποτό, τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη φιλία.

Το φετινό 4ο Bar Engage πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.
Μέσα από guest bartendings, pop up bars, parties, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε αποστακτήρια και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, προσέφερε μοναδικές εμπειρίες και δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις τόσο στους φιλοξενούμενους από την Ελλάδα και το εξωτερικό όσο και στο κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο Bar Engage 2019 συμμετείχαν 20 διεθνώς αναγνωρισμένοι bartenders από 13 χώρες, εκπροσωπώντας 10 bars που βρίσκονται στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου,

31 από τα καλύτερα bars της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας καθώς και 21 bars, clubs και άλλοι χώροι στην πόλη της Λάρισας

Η έναρξη του Bar Engage έγινε στον κήπο του Κλίμαξ. Πίσω από το μπαρ, για την ακρίβεια πίσω από τα 10 μπαρ που στήθηκαν στον χώρο βρέθηκαν εκπρόσωποι μερικών από τα καλύτερα ελληνικά μπαρ. Τα Drunk Sinatra, Odori Vermuteria Di Atene και Upupa Epops από την Αθήνα, Cin Cin και Olympion Cafe Bar από τη Θεσσαλονίκη, Blue Gin Bar από τα Ιωάννινα, Platea από την Καλαμάτα, Χάλαβρο και The Garden από το Ηράκλειο και Ρετούς από τα Τρίκαλα δημιούργησαν υπέροχα κοκτέιλς για το ξεκίνημα της φετινής διοργάνωσης.

 

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με early drinks από το Plastelina του Ηρακλείου και το The Love Shake – Coffee των Τρικάλων που ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα μοναδικό street party Bar Engage Hub.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τα takeovers των καλεσμένων μας. Ο Max Collins Wolff από το λονδρέζικο Bar Swift βρέθηκε στο Dante’s Pairing Cultures, ο Thibault Mequignon από το παρισινό Danico στο Bollocks, ο Ben Tyler από τη La Mezcaleria Paris της γαλλικής πρωτεύουσας στο Floyd Food Community, ο Omar Itani από τον Λίβανο και το βραβευμένο Central Station στο Sherlock Easy bar, ο Aleksandrs Sadovskis από το Himkok και το μακρινό Όσλο στο The Alley, o Benjamin Cavagna από το 1930 Cocktail Bar του Μιλάνου στο Kiou και o Borja Triñanes Dieste από το Angelita Madrid της Μαδρίτης στο Πόρτεγο.

Η βραδιά έκλεισε τέλεια όπως άρχισε. Με ένα after party …to remember που πραγματοποιήθηκε στο People με τους bartenders του Γορίλα της Θεσσαλονίκης να κάνουν μαγικά πίσω από το μπαρ.

Ο Μάιος και η Άνοιξη μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο. Με μια σειρά από takeovers που άφησαν εποχή. Την πρωτομαγιά μετά από μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στα Μετέωρα οι καλεσμένοι μας ήταν έτοιμοι για τις βάρδιες τους και για να καταπλήξουν το κοινό της Λάρισας με τα κοκτέιλς που δημιούργησαν. Ο φημισμένος Nico de Soto από το διάσημο Mace της Νέας Υόρκης έφερε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στο μπαρ του Gossip Downtown, το εκρηκτικό δίδυμο του βραβευμένου κυπριακού Lost+Found Drinkery, Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού βρέθηκε πίσω από το μπαρ του Kubrick – Pure Social Club, το καινούργιο Coquet φιλοξένησε τον Hyacinthe Lescoët από το παριζιάνικο The Cambridge Public House και την Constanca Raposo Cordeiro από τη Λισαβόνα και το Toca da Raposa, ο Borja Goikoetxea από το Paradiso της Βαρκελώνης βρέθηκε πίσω από τη μπάρα του Lobster Espresso Bar και ο Artem Peruk ήρθε από την κρύα και μακρινή Αγία Πετρούπολη και το El Copitas bar στο μπαρ του Pablo.

BarEnrage 2019

Για το κλείσιμο της βραδιάς επιστρέψαμε στο Kubrick για ένα after party με την υπογραφή του αθηναϊκού Bartesera.

Η τέταρτη μέρα της διοργάνωσης ήταν της μόδας… Δύο street parties σε δύο από τα πιο αγαπημένα καταστήματα ρούχων στη Λάρισα. Στον πεζόδρομο της Παπασταύρου οι bartenders του A for Athens και του Bar Cohen από την Αλεξανδρούπολη χτύπησαν με πάθος τα σέικερς, ανάμεσα στα υπέροχα ρούχα της Tsarina boutique, λίγο πριν ξεκινήσουν τα takeovers. Την ίδια ώρα το Bar Engage και το Motel Street Boutique ένωναν τις δυνάμεις τους για ένα street party που ανέδειξε τη διασκεδαστική διάσταση του shopping. Τα κοκτέιλς είχαν την υπογραφή των bartenders του μπαρ Xartes Cafe Bar από τη Λευκάδα και του Darling – The Bar από τον Πειραιά.

Η τρίτη και τελευταία μέρα των takeovers ήταν εξίσου συναρπαστική με τις προηγούμενες. Στο Barley Bar είδαμε τον Osman Baycan από το Isola Food + Cocktail της Κωνσταντινούπολης, στο Monkey & Donkey τον Airto Cramer από το Tales and Spirits του Άμστερνταμ, το μικρό αλλά θαυματουργό μπαρ του Wisedog κατέλαβε ο Steven Sunderhauf από το βερολινέζικο Buck & Breck, στο Ten Doors απολαύσαμε τον Philipp Feiner από το Schumann’s του Μονάχου, ενώ η Juliette Larrouy από το παριζιάνικο Le Syndicat και η Sara Moudoulaud Lecoyer από το λονδρέζικο Artesian έφτιαξαν ένα εκπληκτικό δίδυμο που ταίριαξε απόλυτα στην ατμόσφαιρα του Las Ramblas.

Λίγο πριν τον …τερματισμό πραγματοποιήθηκε το after party του μεγάλου χορηγού του Bar Engage. Tα θαυματουργά αγόρια του αθηναϊκού The Bank Job δημιούργησαν ΥΠΕΡτέλεια κοκτέιλς με όλες τις μοναδικές γεύσεις των Three Cents

Το μεγάλο πάρτι της λήξης της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο Φρουριο και μαζί ήταν τα Mr Peacock και Kuko’s The Bar από την Αθήνα, Casablanca Social Club και Tribeca Food & Cocktail Bar από τη Θεσσαλονίκη, Grappa Vino & Aperitivo από τον Βόλο, Charlot από την Καρδίτσα, Spitaki Cocktail Bar από τα Ιωάννινα, Abbey – Kitchen Bar από την Πάτρα και BitterSweet από τα Τρίκαλα.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στη Λάρισα οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στα Μετέωρα και τον Πλαταμώνα, ενώ είδαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης της λαρισαϊκής μπίρας Lola και των αποσταγμάτων Καρδάση, αλλά και του ψησίματος καφέ στο Daughter’s Coffee Roasters.

BarEnrage 2019

 

Το Bar Engage 2019 εκπλήρωσε με το παραπάνω τους στόχους του: δηλαδή να καθιερωθεί ως ένας ζωντανός θεσμός στη ζωή της πόλης, να αναδείξει το σύγχρονο πρόσωπο της Λάρισας, να δημιουργήσει στενούς δεσμούς συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των ανθρώπων του bartending, να εμπνεύσει τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής της περιοχής δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς δουλεύουν οι συνάδελφοί τους από το εξωτερικό. Και εν τέλει να “συστήσει” στους διεθνείς επισκέπτες αυτό για το οποίο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι γνωστοί εδώ και αιώνες: τη Φιλοξενία!

 

Ακολουθήστε το Bar Engage – Αγκαζέ

Facebook: BarEngage

YouTube channel: Bar Engage Αγκαζέ

Instagram: bar.engage.gr

 www.bar-engage.gr