world class diageo

WORLD CLASS GREECE COMPETITION 2019

 

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι ημιτελικοί του World Class 2019 αναδεικνύοντας την τελική δωδεκάδα του ελληνικού τελικού!

 

Οι δώδεκα bartenders που ξεχώρισαν και θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του World Class Bartender of the Year 2019 είναι οι ακόλουθοι, με αλφαβητική σειρά, ενώ ακολουθούν και οι δύο αναπληρωματικοί:

Αjulo Steve – Odori Vermuteria di Atene

Αντωνακοπούλου Δήμητρα – Artisanal

Βαβαδάκης Γιάννης –  Parko 240

Βλάχος Κωνσταντίνος – Senios

Δενδράκης Γιώργος – The Garden

Δημητρόπουλος  Ανδρέας – Theory

Καλομοίρη  Ηρώ – A for Athens

Μιγκλής  Παναγιώτης – Creace Bar Services

Μπάκος  Γιάννης – Tribeca

Πενίκης  Βαγγέλης – Blue Cup

Σουρμπάτης  Νίκος – The Clumsies

Σπανέλλη  Μυρσίνη – Athenee (ex Zonars)

Πατουχέας  Σταύρος – The Clumsies A’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

Φλώρος  Γιώργος – Calderon Β’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

Οι ημιτελικοί του World Class Annual Competition πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο Paraty & Loft στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Μαΐου στο 42 barstronomy στην Αθήνα, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν συνολικά τις ογδόντα και με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας Bartending.

Από τις τρεις θεματικές ενότητες του φετινού διαγωνισμού, Johnnie Walker Black Label Science of Smoke, Tanqueray No. TEN Tech Tonics και Talisker Tartan Tiki, τα trend που κυριάρχησαν, ήταν η τέχνη του καπνού και η ανθράκωση. Γρήγορες εναλλαγές των διαγωνιζομένων μπροστά στους κριτές, διεξοδική προετοιμασία, αγωνία και αυθεντικές δημιουργίες ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα του τριημέρου.   

Οι κριτές Jack Sotti, Senior Brand Ambassador για το Tanqueray στη Μεγάλη Βρετανία και Luke Whearty, δημιουργός των μπαρ Β YRDI στη Μελβούρνη & Operation Dagger, στη Σιγκαπούρη (World’s 50 Best Bars 2018 Ranked 23rd), σημαίνουσες προσωπικότητες στην παγκόσμια bartending σκηνή, αξιολόγησαν με μεγάλη προσοχή, ενώ μοιράστηκαν πολύτιμα σχόλια και συμβουλές με τους συμμετέχοντες.

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του Έλληνα World Class Winner ήρθαν εξαιρετικά προετοιμασμένοι να παρουσιάσουν τη δική τους signature συνταγή. Επιστημονικές τεχνικές υψηλών προδιαγραφών, λεπτομερής προετοιμασία βάσει θεματικής, εμβαπτίσεις και εποχικά υλικά, ενσωματωμένα στην τελική δημιουργία, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, κυριάρχησαν στην πλειοψηφία των συμμετοχών, αφήνοντας τους κριτές φανερά εντυπωσιασμένους. «Η εφευρετικότητα και η αυθεντικότητα που επέδειξαν στο σύνολό τους οι Έλληνες μπαρτέντερ είναι πραγματικά αξιοσημείωτη» σχολίασε ο Luke Whearty, ενώ ο Jack Sotti συμπλήρωσε, πως ένιωσε πραγματικά περήφανος, για την κατά το ήμισυ Ελληνική του καταγωγή, καθώς οι συμμετέχοντες ανέβασαν πολύ τον πήχη του φετινού διαγωνισμού.

Οι Diageo Reserve Brand Ambassadors Άντζελα Μαριδάκη και Γιώτης Αγγελίδης βρίσκονταν δίπλα στους διαγωνιζόμενους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, στηρίζοντας και εμψυχώνοντάς τους, δοκιμάζοντας τις παρασκευές και δίνοντας πολύτιμες συμβουλές.

«Το διαφορετικό στοιχείο που έχουμε δει στο φετινό διαγωνισμό, είναι η εισχώρηση επιστημονικών τεχνικών στην λεπτομερή προετοιμασία. Η επαναπόσταξη (rotavap evaporator), η διαύγαση (centrifuge), και η υψηλού επιπέδου ανθράκωση (carbonation) είναι οι τεχνικές που ξεχώρισαν. Τα ποτά είναι εξ’ όψεως απλά, με έναν συμπαγή πάγο σε λιτό γυάλινο ποτήρι, αφήνοντας όλη την έρευνα, τη δημιουργικότητα και την επιστήμη στο εργαστήριο. Η χρήση τοπικών και εποχικών συστατικών, που μας έχει διδάξει η γαστρονομία, εισχωρεί και στο bartending, ενώ η επανάχρηση των πρώτων υλών ακολουθεί την παγκόσμια τάση για εξοικονόμηση ύλης.» δήλωσε η Άντζελα Μαριδάκη, Diageo Brand Ambassador.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από δέκα χρόνια παρουσίας του World Class Competition στην Ελλάδα, κάθε χρόνο αυξάνεται τόσο ο αριθμός συμμετοχών, όσο και το ενδιαφέρον των μπαρτέντερ για διάκριση» δήλωσε ο Γιώτης Αγγελίδης, Diageo Brand Ambassador. «Φέτος για πρώτη φορά εκπροσωπούνται πάνω από 14 νομοί της Ελλάδας, ενώ οι διαγωνιζόμενοι έχουν αντιμετωπίσει το διαγωνισμό με επαγγελματισμό και συνέπεια. Οι σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές και οι δημιουργικές ιδέες στην αποδόμηση και αντίστοιχα στη σύνθεση των συνταγών ήταν η μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.»


#WorldClass2019 #WorldClassGreece #truespirit #finedrinking