chivas the blend the tasters club

CHIVAS – THE BLEND. Φτιάξε το δικό σου Scotch whisky!

Το The Tasters Club δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του “νερού της ζωής” να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Πόσες φορές μπορεί κάποιος να φτιάξει το δικό του blended whisky και μάλιστα με την καθοδήγηση, step by step, ενός θρύλου του σκωτσέζικου ουίσκι, του Custodian Master Blender του Chivas, Colin Scott. Ένα once in a lifetime blending masterclass, υπό την καθοδήγηση του ανθρώπου, που εδώ και σχεδόν 30 χρόνια υπογράφει το γευστικό προφίλ των Chivas Regal, συνεχίζοντας την παράδοση από τον παππού και τον πατέρα του, στον κλάδο του ουίσκι.

Το Chivas – The Blend έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε σε βάθος το Scotch whisky, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα blend με τη δική μας υπογραφή. Μια βραδιά, αφιερωμένη στην τέχνη του blending, με πολλές εκπλήξεις, αποκλειστικά για τα μέλη του The Tasters Club!

Tετάρτη, 27 Φεβρουαρίου στις 20.00
Μεταλλουργείο, Πειραιώς 127 

chivas the blend the tasters club

 

Το “συλλεκτικό” αυτό event περιλαμβάνει:

1. Tasting & Blending Masterclass

Θα μάθουμε σημαντικές πληροφορίες για το Scotch whisky και θα μυηθούμε στα μυστικά του blending.
Θα δοκιμάσουμε από την οικογένεια του Chivas Regal:

Chivas 12 Ετών
Chivas Extra
Chivas 18 Ετών
&
4 διαφορετικά malt whiskies +
1 grain whisky και θα ανακαλύψουμε τις γευστικές διαφορές ανάμεσα τους. 

Στο τέλος, θα γίνουμε όλοι ένας Master Blender και θα δημιουργήσουμε το δικό μας blended Scotch whisky. Ένα μοναδικό blending masterclass, υπό την καθοδήγηση του θρυλικού Custodian Master Blender του Chivas, Colin Scott. 

2. The Ultimate Blend: Chivas Regal Ultis

Θα δοκιμάσουμε επίσης το πρώτο blended malt Scotch whisky του oίκου Chivas. Το Chivas Ultis αποτελεί ένα blend από 5 διαφορετικά single malts ,από 5 αποστακτήρια του Speyside. Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο blend, που εκφράζει τον πραγματικό χαρακτήρα του Chivas Regal. 

3. Finger food by Sotiris Kontizas & Christoforos Peskias

Ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον Χριστόφορο Πέσκια δημιουργούν το δικό τους blend γεύσεων, υπογράφοντας τα απολαυστικά whisky bites της βραδιάς, που θα απογειώσουν την εμπειρία του whisky tasting! 

4. Chivas drinks & cocktails by CV Distiller

Οι bartenders του αγαπημένου whisky bar CV Distiller θα είναι μαζί μας, ετοιμάζοντας Chivas drinks καθώς και δύο ιδιαίτερα Chivas cocktails, φτιαγμένα ειδικά για τη βραδιά. 

5. After tasting party! On decks: Claudia Matola 

Μια blending βραδιά δεν πρέπει να τελειώσει χωρίς και ένα… μουσικό blending. Στα decks η αγαπημένη Claudia Matola, σε ένα set όπου η jazz και η soul αναμιγνύονται με funky και groovy ήχους.

ΘΕΣΕΙΣ: 30
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €40 (ανά άτομο)

Δηλώσεις συμμετοχής στο site του The Tasters Club.

 

Colin Scott chivas the blend the tasters club

 

Ο Colin Scott κρατά τον πολύτιμο τίτλο του Θεματοφύλακα του Chivas Regal. Είναι ο Custodian Master Blender στην εταιρία Chivas Brothers, ως αναγνώριση της αφοσιωμένης καριέρας του σε δύο παγκοσμίους φήμης ουίσκι: Chivas Regal και Royal Salute. Με την εμπειρία δεκαετιών ως Master Blender αυτών των ουίσκι, ο νέος του ρόλος κουβαλάει μια απαράμιλλη βαρύτητα.

Ο Colin εργάζεται μαζί με την blending ομάδα του Chivas Regal και συνεχίζει να ταξιδεύει στον κόσμο για να προασπίσει την τέχνη του blending, εξασφαλίζοντας ότι οι παραδόσεις της ανάμειξης, της γνώσης και της τεχνικής, συνεχίζουν να καλλιεργούνται από γενιά σε γενιά.

Ο Colin Scott ανέπτυξε από πολύ νωρίς ένα πάθος για το σκωτσέζικο ουίσκι, καθώς μεγάλωσε κοντά σε ένα αποστακτήριο στα νησιά Orkney. Ακριβώς όπως ο παππούς και ο πατέρας του αφιέρωσαν τη ζωή τους στη βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι, ο Colin ακολούθησε αυτή την παράδοση και εντάχθηκε στη Chivas Brothers το 1973. Εδώ έμαθε την τέχνη της ανάμειξης, κάτω από τον προηγούμενο Chivas Regal Master Blender, τον Jimmy Lang και προάχθηκε σε αυτή τη θέση το 1989 μετά τη συνταξιοδότηση του Jimmy.

Έχοντας περάσει περισσότερα από 26 χρόνια ως Chivas Regal Master Blender, ο Colin γνωρίζει τα χαρακτηριστικά από κάθε ουίσκι στα παλαιωμένα αποθέματα του Chivas. Ένας κορυφαίος τεχνίτης με ισόβιο πάθος για εξαιρετικό ουίσκι, ο Colin εμπνεύστηκε το στυλ ανάμειξής του, τόσο από τη δική του εκτεταμένη γνώση, όσο και από ιδέες που του παραδόθηκαν από περισσότερες από τέσσερις γενιές προκατόχων του Master Blenders. Είναι ο θεματοφύλακας του πασίγνωστου χαρακτηριστικού ύφους του Chivas Regal και κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει δημιουργήσει συναρπαστικά νέα μέλη της οικογένειας Chivas – τα Chivas Regal 18 ετών το 1997 και το πολυτελές Chivas Regal 25 ετών το 2007.

Σε αναγνώριση της συμβολής του Colin στη βιομηχανία του Scotch Whisky, ανακυρήχθηκε σε Master of the Quaich το 2008, έχοντας προηγουμένως χρηστεί ως Keeper of the Quaich το 1998, μέλος της πιο διακεκριμένης κοινότητας ουίσκυ της Σκωτίας.

 


Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών.