zacapa solera 23

Το ρούμι Zacapa Solera 23 συναντά την τέχνη

Το ρούμι Zacapa Solera 23 συναντά την τέχνη του Art of Slow

Το ρούμι Zacapa Solera 23 και η φιλοσοφία του «Art of Slow» συναντούν τη γαστρονομία, την απόλαυση του καφέ, την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και τους ρυθμούς στην πόλη σε tempo που μπορείς να απολαύσεις.

In the Art of Slow mood

Η σύγχρονη ζωή κινείται τόσο γρήγορα που έχουμε εξοικειωθεί πλέον με τους φρενήρεις ρυθμούς της. Η καθημερινότητα μας έχει γίνει εξαιρετικά έντονη και ο χρόνος που αφιερώνουμε σε ό,τι αγαπάμε, αλλά και στις απολαύσεις που κάνουν τη ζωή μια αληθινή εμπειρία, έχει περιοριστεί σημαντικά. Έχουμε γίνει ανυπόμονοι, πιέζοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Ωστόσο, οι εμπειρίες αποκτούν πραγματικό νόημα μόνο μέσα από την ουσιαστική επένδυση χρόνου, διαφορετικά όλα μας προσπερνούν και δεν μας αφήνουν καμία «γεύση»!

Το premium ρούμι Zacapa Solera 23, μας συστήνει την έννοια του Art of Slow και τη φιλοσοφία που το συνοδεύει, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαδικασία παραγωγής του. Παράλληλα, μας προσκαλεί να «δημιουργήσουμε» τον χρόνο που έχουμε ανάγκη και να τον αξιοποιήσουμε κάνοντας ό,τι πραγματικά αγαπάμε.

Το ρούμι Zacapa Solera 23 παράγεται στην καταπράσινη γη της Γουατεμάλα, σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, σε ένα αποστακτήριο που χαρακτηριστικά αποκαλούν “Το Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα”. Είναι αποτέλεσμα ενός σπάνιου terroir, ενός συνδυασμού κλίματος, ηφαιστειογενούς εδάφους και φυσικών παραγόντων, που ενώνονται με την εξειδικευμένη απόσταξη και την αργή διαδικασία ωρίμανσης “Sistema Solera”, για να προσφέρουν αυτό το εξαιρετικά εκλεκτό ρούμι.

Όμως, τι σημαίνει τελικά το Art of Slow και πώς αυτή η φιλοσοφία επηρεάζει θετικά την καθημερινότητά μας; Τη δική τους απάντηση μας δίνουν τέσσερις ταλαντούχοι και δυναμικοί άνδρες, και μας υπενθυμίζουν πως «Όλα τα πράγματα που έχουν σημασία χρειάζονται χρόνο».

Ο πολυταξιδεμένος chef Δημήτρης Κατριβέσης, ο βραβευμένος barista Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου και ο city stroller  Δημήτρης Τσακούμης επαναπροσδιορίζουν τη σημασία του Art of Slow μέσα από ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους και εντάσσουν το ρούμι Zacapa Solera 23 στις κορυφαίες εκτιμήσεις τους.

Στην τέχνη της υψηλής μαγειρικής πέρα από τις άριστες πρώτες ύλες, εξίσου σημαντικός είναι ο χρόνος. Χρόνος για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί, να γίνουν ένα, να ωριμάσουν, να εξελιχθούν, να αποκτήσουν σώμα και ψυχή. Μόνο ο χρόνος καταφέρνει να ενώσει τα πάντα – σαν τα συμβολικά ψάθινα δαχτυλίδια (petate) που περικλείουν κάθε φιάλη Zacapa Solera 23. Το αποτέλεσμα, και ειδικά στη γαστρονομία, είναι μοναδικό μόνο όταν υπάρχει υπομονή, προσοχή στη λεπτομέρεια και ισορροπία. Οι αξιομνημόνευτες εμπειρίες δεν συμβαίνουν βιαστικά. Μέσα από την απλότητα έρχεται η αγνότητα, και όλο αυτό μεταφράζεται σε απόλαυση, μια φιλοσοφία που ενστερνίζεται ο chef Δημήτρης Κατριβέσης στη μαγειρική του.

Κάθε κόκκος καφέ κρύβει μια ολόκληρη ιστορία μέσα του. Κι ο καλύτερος τρόπος για να την ανακαλύψετε και να μπείτε σε έναν κόσμο γεύσεων και αρωμάτων δεν είναι άλλος από το cupping, δηλαδή τη γευσιγνωσία του καφέ. Μια μορφή ιεροτελεστίας για τους απανταχού barista και λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο. Μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της και δεν μπορεί να γίνει βιαστικά, σύμφωνα με τον barista Μιχάλη Δημητρακόπουλο, κάτι αντίστοιχο με την μακρόσυρτη διαδικασία ωρίμανσης του εκλεκτού Zacapa Solera 23.

Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου αναδεικνύει τη σημασία του να δίνεις χρόνο σε αυτά που πραγματικά αξίζουν, έχοντας ως σημείο αναφοράς ένα ιδανικό συνοδευτικό με ρούμι Zacapa Solera 23, τη bitter σοκολάτα. Για την περίτεχνη δημιουργία ενός γλυκού, απαιτείται ακρίβεια στα υλικά και στην εκτέλεση, καθώς και χρόνος. Τρία στοιχεία που αποτείνουν φόρο τιμής στις αρχές που διέπουν τη διαδικασία παραγωγής και απόσταξης του Zacapa Solera 23.

 

Ανακαλύψτε αυτό το εξαιρετικό ρούμι, όχι μόνο για την ενδιαφέρουσα γεύση του ή το πολυδιάστατο άρωμά του, αλλά για την αυθεντική κουλτούρα της αργής διαδικασίας ωρίμανσής του που προσδίδει την τέλεια ισορροπία στη γεύση του. Επίτευξη μιας αρμονίας που αναζητά στην καθημερινότητά του και ο city stroller Δημήτρης Τσακούμης, που γυρνά την πόλη για να ανακαλύψει τα κρυμμένα της μυστικά και να τα μοιραστεί μαζί μας. Κάθε μέρα ακολουθεί τους γρήγορους και εξοντωτικούς ρυθμούς της πόλης για να αναζητήσει κάτι νέο προς εξερεύνηση.  Όταν τα πράγματα επιταχύνονται ανεξέλεγκτα και όταν όλα γύρω μας «πιέζουν για πιο γρήγορα» έρχεται η κατάλληλη στιγμή για να επιβραδύνεις, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο ίδιος, να μειώσεις τους ρυθμούς σου, να επαναπροσδιορίσεις τη σημαντικότητα του χρόνου στην καθημερινότητά σου και να εντρυφήσεις στη φιλοσοφία του art of slow απολαμβάνοντας αυτό το εξαιρετικό απόσταγμα και ό,τι άλλο σου προσφέρει η ζωή καθημερινά!

Τέσσερις χαρισματικοί άνδρες εμπνέονται από το μοναδικό πνεύμα που διακατέχει το ρούμι Zacapa Solera 23 που υμνεί το Art of Slow και γίνονται πρεσβευτές μιας φιλοσοφίας που ενισχύει την αξία του χρόνου σε ό,τι κάνουμε.

Η ανάγκη να ρίξουμε τους τόνους και να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να επανασυνδεθούν με ανθρώπους και να απολαύσουν στιγμές που πραγματικά αξίζουν είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ας ακολουθήσει ο καθένας μας το #ArtOfSlow με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και ας εκτιμήσουμε όλες τις απολαύσεις της ζωής. Στον χρόνο τους!


Σχετικά με το ρούμι Zacapa:

Παρασκευασμένο από την ταλαντούχο Master Blender Lorena Vasquez, το Rum Zacapa ωριμάζει στην Γουατεμάλα “στο σπίτι πάνω από τα σύννεφα” στα 2.300 μέτρα, μεταξύ ψηλών βουνών με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία. Χρησιμοποιεί τη διαδικασία Sistema Solera που “ξεκουράζει” τα blend από διαφορετικά Reserve Rum διαφορετικών ηλικιών και χαρακτήρων. Αποστάζεται μόνο από το συμπυκνωμένο παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου και όχι από μελάσσες, παλαιώνεται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών: βαρέλι αμερικανικού ουίσκι, καπνισμένο βαρέλι scotch ουίσκι, βαρέλι Olorosso sherry και βαρέλι sherry Pedro Ximenez, και είναι ένα blend από διάφορα βαρέλια που περιέχουν ρούμι  6 έως 23 ετών. Και επειδή το ρούμι ωριμάζει πιο αργά σε μεγαλύτερα ύψη, όπου ο ψυχρός αέρας του βουνού μειώνει τη εξάτμιση του αποστάγματος – η διαδικασία επιτρέπει στο χρώμα, το άρωμα και τη γεύση να πάρουν όλο το χρόνο που χρειάζονται για να ωριμάσουν σε τέλεια αρμονία. Το ρούμι πήρε το όνομά του από μια πόλη της Γουατεμάλα το 1976, προς τιμήν των εκατό ετών από την ίδρυση της πόλης Zacapa. Κάθε φιάλη έχει μια χειροποίητη ψάθινη ζώνη (petate) – μια παράδοση 3.000 ετών των Μάγιας που συμβολίζει την ενότητα του ουρανού και της γης.

Άρωμα

Μια απαλή μυρωδιά αρχικά, που εξελίσσεται πολύπλοκα μέσα στο ποτήρι: γλυκά αρώματα καραμέλας, βανίλιας, κακάου και βουτύρου, συνδυάζονται με στρώματα γεύσης των διαφορετικών βαρελιών κατά τη διαδικασία απόσταξης “Sistema solera”. Νότες sherry καραμελωμένων ψημένων βραζιλιάνικων καρπών και φουντουκιών αναμειγνύονται με το χαρακτηριστικό άρωμα της καραμελωμένης μπανάνας και του αποξηραμένου ανανά που διακρίνονται στα πρώην βαρέλια αμερικάνικου ουίσκι.

Γεύση

Υπέροχα περίπλοκη, γενναιόδωρη και γεμάτη,  με γλυκές νότες μελιού – χαρακτηριστικό των παλαιωμένων spirits. Στο βάθος της διακρίνονται οι νότες ξερών φρούτων και βερίκοκου και στο αποκορύφωμά της οι νότες αλμυρού βελανιδιού, μοσχοκάρυδου, δέρματος και καπνού με νότες καφέ και εξαιρετικά γλυκιάς βανίλιας, ισορροπημένη με ένα πικάντικο άγγιγμα κανέλας και τζίντζερ στο ευχάριστα αυστηρό τέλος του. Πραγματικά πρόκειται για ένα ρούμι για απαιτητικούς ουρανίσκους.