Belvedere Single Estate Rye Vodkas the Event

Δύο νέες προτάσεις που έρχονται να υμνήσουν την αξία του terroir  παρουσιάστηκαν στο δημοσιογραφικό κοινό και στους επαγγελματίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από ένα εντυπωσιακό event που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μεταλλουργείο, με δημοσιογράφους, bartenders και επαγγελματίες του χώρου, επισκεφθήκαμε και τη Θεσσαλονίκη, στο χώρο “Αίγλη Γενί Χαμάμ” με το αντίστοιχο κοινό.  Ολοκληρώθηκαν και τα δύο event με μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος δοκίμασε τις διαφορετικές βότκες, έμαθε τη σημασία του terroir και κλήθηκε να διαλέξει ή και όχι…  μεταξύ των δύο – Belvedere Smogóry Forest ή Belvedere Lake Bartężek.

Belvedere Vodka

Στα event παρευρέθηκαν και σέρβιραν αυτοπροσώπως τις δημιουργίες τους bartenders από μερικά από τα επιδραστικότερα bar της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δώσανε μια μοναδική έκφραση στις super premium Belvedere βότκα με έναν exclusive και πιο personalized χαρακτήρα δημιουργώντας μοναδικά cocktail εμπνευσμένα από την Belvedere Pure και τις καινούργιες Belvedere Single Estate Rye Vodkas

Οι καλεσμένοι μυήθηκαν στους τόνους των Belvedere Smogóry Forest και Belvedere Lake Bartężek μέσα από εκλεκτά αρώματα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με βάση τις νότες των δύο αποσταγμάτων. Στην  Αθήνα το κοινό έζησε μια immersive video εμπειρία που τους μετέφερε με εικόνες και ήχους στη λίμνη Bartężek και στο δάσος Smogóry.

Belvedere Vodka

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια  αναλυτική παρουσίαση για τις βότκες Belvedere Smogóry Forest και  Belvedere Lake Bartężek που παρασκευάζονται από τη σπάνια σίκαλη Diamond Dankowskie, ένα σιτηρό με πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα που καλλιεργείται αποκλειστικά στα μεμονωμένα κτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Πολωνίας.

Ο Mike Foster, Global Brand Ambassador της Belvedere Vodka εμβαθύνανε στο διαφορετικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας την ικανότητα της σίκαλης να εκδηλώνει πολλά διαφορετικά προφίλ. Εξήγησε πως τo κλίμα, το έδαφος, η τοπογραφία και οι καλλιεργητές συνθέτουν το terroir που επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη οποιαδήποτε καλλιέργειας. Και της σίκαλης.

 

Η βότκα Belvedere Smogóry Forest είναι τολμηρή και απολαυστική. Αναδεικνύει τις πιο πλούσιες γεύσεις της σίκαλης, ενώ η βότκα Belvedere Lake Bartężek είναι δροσερή και εκλεπτυσμένη. Έρχονται να συμπληρώσουν την οικογένεια της Belvedere Vodka, που είναι γνωστή για τον ευγενή και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της και επιδεικνύουν μια παλέτα διαφορετικών γευστικών προφίλ της σίκαλης.

Η σίκαλη και το terroir

H προσωπικότητα της σίκαλης αναδεικνύεται

H Belvedere υπερασπιζόταν ανέκαθεν τη βότκα σίκαλης, καθώς μπορεί από τη φύση της να δημιουργεί βότκες με περισσότερο χαρακτήρα και γεύση από τα υπόλοιπα σιτηρά, κάτι το οποίο ενισχύεται και κατά την απόσταξη. Το αποτέλεσμα είναι βότκες με πλούσιο χαρακτήρα, που προβάλλουν ένα φάσμα χαρακτηριστικών της σίκαλης και αποδεικνύουν  ότι η βότκα μπορεί να έχει διαφορετικά πολύπλοκα και ξεχωριστά γευστικά προφίλ.

Σίκαλη Diamond Dankowskie

Η σίκαλη Diamond Dankowskie, σιτηρό κατάλληλο για την αρτοποιία, περιέχει λιγότερο άμυλο από τα υπόλοιπα σιτηρά και συνεπώς παράγει λιγότερη αλκοόλη. Ωστόσο, όταν ζυμώνεται και αποστάζεται έχει την ικανότητα να επιδεικνύει ένα ευρύ φάσμα μοναδικών χαρακτηριστικών και γεύσης. Τόσο η βότκα Belvedere Smogóry Forest, όσο και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζονται αποκλειστικά με σίκαλη Diamond Dankowskie, όπως άλλωστε και όλη η οικογένεια της Belvedere.

Belvedere Single Estate Rye Vodkas

Smogóry Forest

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από τη σπάνια σίκαλη Dankowskie Diamond και καλλιεργείται σε ένα μικρό κτήμα βαθιά στη δυτική Πολωνία. Η περιοχή έχει τη μεγαλύτερη δασική κάλυψη στην Πολωνία, με ψηλά δάση που περιβάλλουν το κτήμα σχηματίζοντας ένα φυσικό φραγμό από της μεγάλες πόλεις και διατηρώντας το περιβάλλον καθαρό. Βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο και χάρη σε αυτό, ο υγρός αέρας του Ατλαντικού κυκλοφορεί σε όλη την περιοχή, κάνοντας τους χειμώνες ήπιους και τα καλοκαίρια παρατεταμένα, κάτι που σημαίνει ότι η καλλιεργητική περίοδος ξεκινά νωρίς και η συγκομιδή αργεί να γίνει.

Η παρατεταμένη καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδος και το παρθένο περιβάλλον συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πλούσιας βότκας που φέρνει στο νου τα πυκνά δάση της περιοχής.

Belvedere Smogóry Forest. Tολμηρή και απολαυστική. Με αίσθηση αλμυρής καραμέλας, ίχνος μελιού, απαλές νότες λευκού πιπεριού και αλμυρή/γλυκιά επίγευση.

 

Lake Bartężek

Και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζεται από τη σπάνια σίκαλη Dankowskie Diamond που αυτή τη φορά καλλιεργείται σε ένα κτήμα της βορειανατολικής Πολωνίας στην περιοχή των λιμνών της Μαζουρίας. Η περιοχή είναι γνωστή ως «οι Χίλιες Λίμνες» , απίστευτα πεντακάθαρες που δημιουργήθηκαν από τις μετακινήσεις πάγων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζονται άμεσα από την κρύα θάλασσα της Βαλτικής που βρίσκεται στον βορρά, με μεγάλους χειμώνες, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Το μεταπαγετωνικό έδαφος είναι αργιλώδες, πλούσιο σε φώσφορο και κάλλιο.

Οι συνθήκες αυτές καταπονούν τη σίκαλη, η οποία μένει κάτω από το χιόνι για τουλάχιστον 80 ημέρες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει μοναδικές γευστικές δυνατότητες.

Belvedere Lake Bartężek. Δροσερή και απαλή. Με νότες από μαύρο πιπέρι, φρεσκοκομμένη σίκαλη, ίχνος αμυγδάλου, γρασιδιού και μπισκότου.

Belvedere Single Estate Rye Signature Cocktails

REMEMBER THEG RAIN

Το τολμηρό και απολαυστικό γευστικό προφίλ της Smogóry Forest συμπληρώνει το ζωηρό μίγμα αυτού του δυνατού κοκτέιλ.

50ml Belvedere Smogóry Forest 10ml γλυκό βερμούτ

5ml Αψέντι

2 dash bitters σοκολάτας

Γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού

Ανακατεύετε και σερβίρετε με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου


DIAMOND RYE BACK

Ένα ξεχωριστό κοκτέιλ που αναδεικνύει το δροσερό και απαλό γευστικό προφίλ της Lake Bartężek, η οποία συνδυάζεται τέλεια με άλλες κομψές και καθαρές γεύσεις.

50ml Belvedere Lake Bartężek

10ml Crème de Pêche

10ml Amontillado Sherry

5ml Green Chartreuse

Γαρνίρετε με φέτα γκρέιπφρουτ

Σερβίρετε παγωμένο

Belvedere Single Estate Rye – Bartender Cocktail Selection

BELVETINI
by Xavier Μισαηλίδης

60 ml of Belvedere Lake Bartężek

10 ml Lillet Rose

1/2 bar spoon brine

Γαρνιτούρα: Mashed fresh beetroot

NEW DRIVE
by Αντρέας Δημητρόπουλος

50ml Belvedere Lake Bartężek

3 dashes Orange mix

Top up Gentleman’s Soda

MULE IN WARSAW
by Κώστας Χατζηαβάς

50 ml Belvedere Vodka

20 ml fresh lime juice

20 ml ginger syrup

2 dash angostura bitters

Top up Thomas Henry Soda

Γαρνιτούρα: Stick μαμάσκινο

SMOGORY’S DIAMOND
by Λυκούργος Χριστοθανόπουλος

60ml Belvedere Smogóry Forest

10ml Bénédictine

5ml Green Chartreuse Liqueur

1 dash Sesame oil 

Γαρνιτούρα: Pansy flower

CLEAR APPLE MARTINI
by Χριστίνα Φωκά

50 ml Belvedere Pure

30 ml clear apple cordial

Γαρνιτούρα: Πράσινα φυλλαράκια

RED SEED
by Δήμητρα Αντωνακοπούλου

50ml Belvedere Smogóry Forest

10ml Suze liqueur

25ml beetroot cordial with balsamic berries

top up 3cent tonic

beetroot pickled chips with lime

Γαρνιτούρα: Beetroot-lime pickled chips

Ακολουθήστε την Belvedere στο  Instagram
@belvederevodka ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο https://www.belvederevodka.com