Διαγωνισμός Nikka Perfect Serve 2018

Nikka Perfect Serve 2018

“Μια στιγμή, Μία συνάντηση”.. Η ιαπωνική φιλοσοφία “Ichi-go Ichi-e” είναι η βασική αρχή πίσω από το Nikka Perfect Serve.  Κάθε συνάντηση είναι μοναδική και γι ‘αυτό πρέπει να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό. 

Σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς για bartenders, το Nikka Perfect Serve ενθαρρύνει τους bartenders να τοποθετήσουν τους καλεσμένους στην καρδιά της εμπειρίας του bar.

Οι bartenders πρέπει να είναι προσεκτικοί και να διαβάζουν τον πελάτη, προκειμένου να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία και το ιδανικό cocktail την κατάλληλη στιγμή. Η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική όσο το ίδιο το cocktail.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο διαγωνισμός θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στo Omakase, “Το αφήνω σε σένα”! Οι κριτές παίζουν τους ρόλους των φιλοξενούμενων  στους bartenders, βάζοντας τους σε μια πολύπλοκη και δημιουργική διαδικασία. 

Σημαντικό δεν είναι μόνο το ποτό που θα φτιάξουν, αλλά και η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση που θα προσφέρουν οι διαγωνιζόμενοι.

Nikka whisky perfect serve

 

Το Nikka Perfect Serve 2018 βασίζεται σε ορισμένες πτυχές της ιαπωνικής τελετής Kodo, οι οποίες ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να “ακούν” τα αρώματα ή να τους δίνουν ένα προσωπικό νόημα και εικόνες, όπως στις παραδοσιακές ασκήσεις.

Η πρόσθετη πρόκληση φέτος είναι να βασιστούν σε αυτήν την έννοια και να προσφέρουν μια δημιουργική εμπειρία “όσφρησης” προσαρμοσμένη στο μοναδικό άρωμα των whiskeys και των αποσταγμάτων Nikka.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να δημιουργήσουν μοναδικά cocktails για τους δυο αναποφάσιστους κριτές. Για τον τρίτο κριτή όμως πρέπει να προσφέρουν ένα σκέτο Nikka whisky, vodka ή gin με ένα μοναδικό τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται τα μοναδικά του αρώματα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ο  νικητής θα συμμετέχει στον παγκόσμιο τελικό, όπου φέτος θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου.

Ο παγκόσμιος νικητής θα κερδίσει  ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να επισκεφθεί τα αποστακτήρια των Nikka, Yoichi & Miyagikyo, και να διδαχθεί την ιαπωνική φιλοσοφία!

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν! https://www.nikkawhisky.eu/perfect-serve/