the tasters club beer tasting day my miele moments μπιρα

Μπίρα και Μουντιάλ; Καλή ιδέα!

Στα ανακαινισμένο Miele Experience Center ξεκίνησε ένας κύκλος βιωματικών σεμιναρίων με τον τίτλο My Miele Moments! Στόχος τους είναι να μυήσουν τους συμμετέχοντες σε όλα όσα μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη και να μεταμορφώσουν κάθε απλή στιγμή, σε εμπειρία. Από την ίδρυσή της το 1899, η Miele τηρεί την υπόσχεση «Πάντα καλύτερα» που συνοδεύει την επωνυμία της. Η θεματολογία των My Miele Moments είναι εμπνευσμένη από τον εκπληκτικό κόσμο του κρασιού και των αποσταγμάτων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το The Tasters Club θα κάνει μια παρένθεση και θα οργανώσει μια βραδυά αφιερωμένη στο μπίρα.

BEER and GOAL – 6 Nations, 6 Beers

Διαχρονικά η μπίρα συνοδεύει γευστικά, όμορφες ανθρώπινες στιγμές με παρέες και φίλους. Απαραίτητο “αξεσουάρ” όμως και για τους απανταχού λάτρεις του ποδοσφαίρου, είτε είναι στο γήπεδο, στην pub ή απλά στον καναπέ του σπιτιού τους. Με αφορμή τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, σκεφτήκαμε να συνδιάσουμε τις 2 αυτές αγαπημένες μας συνήθειες, με τον τρόπο του The Tasters Club. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης αποτελεί μια γευσιγνωσία με 6 διαφορετικά είδη μπίρας, από 6 χώρες, όπου θα εξερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά και τη γεύση τους.

Η γευστική δοκιμή περιλαμβάνει:

  1. Scapa Bere (Swannay Brewery – Σκωτία) • Amber Ale 4,2%
  2. Kill Pils (Weird Beird – Αγγλία) • Dryhopped Pils 5%
  3. Triple Virgin Cherries (Edge Brewing – Ισπανία) • Fruit Belgian Tripel 7,7%
  4. Fatamorgana (Omnipollo – Σουηδία) • Imperial New England IPA 8%
  5. Dark Age (Wicked Weed – ΗΠΑ) • Bourbon Barrel Aged Imperial Stout 12%
  6. Symbiose Pinot Brut (Bronckhorster Brewing – Ολλανδία) • Champagne Brut Beer 10,5%

Το δεύτερο μέρος είναι ένα διαφορετικό happy hour. Θα παρακολουθήσουμε τον έναν ημιτελικό του Μουντιάλ, απολαμβάνοντας, εκτός από θέαμα, άφθονη draught μπίρα και λαχταριστό BBQ, που θα μαγειρεύεται live!


Η Scapa Bere παράγεται από το οικογενειακό ζυθοποιείο Swannay Brewing, το οποίο ξεκίνησε το 2004 και στεγάζεται σε μια παλιά φάρμα στην περιοχή Swannay, στα νησιά Orkney, το βορειότερο τμήμα της Σκωτίας. Για τη συγκεκριμένη μπίρα χρησιμοποιείται αποκλειστικά η αρχαία ποικιλία κριθαριού του νησιού (Bere Barley), η οποία χρονολογείται από τον 8ο αιώνα.

Η Kill Pils είναι δημιουργία της Weird Beard Brewing Co, που εμφανίστηκε στη σκηνή της μπίρας του Λονδίνου στις αρχές του 2013 και με το εκκεντρικό της ύφος έκανε αμέσως τις μπίρες της γνωστές κι αγαπημένες. Μη συμβατική και αρκετά πειραματική ζυθοποιία, με μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις, ειδικά σε μπίρες seasonal και one off, που τους επιτρέπουν να προωθήσουν τα δημιουργικά τους όρια.

Η Triple Virgin Cherries παράγεται από το ζυθοποιείο Edge Brewing, το οποίο ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 2013 από δύο Αμερικανούς. Συνδυάζοντας τον αμερικάνικο εξοπλισμό ζυθοποιίας, τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά και την πολυετή εμπειρία, φτιάχνουν μια γνήσια αμερικανική craft μπίρα στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη μπίρα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Gunther Bensch, τον Βέλγο brewmaster και πολλά κιλά κεράσια!

Η Fatamorgana παράγεται από την ζυθοποιία Omnipollo, μια βραβευμένη εταιρία παραγωγής μπίρας, που ιδρύθηκε το 2011 από τους Henok Fentie και Karl Grandin. Δημιουργούν τις συνταγές τους στην πατρίδα τους τη Σουηδία, αλλά ταξιδεύουν σε διάφορα ζυθοποιεία σε ολόκληρο τον κόσμο για να παράξουν τις μπίρες τους καθως είναι Gypsy (Nomadic) Brewers. Η φιλοδοξία τους είναι να αλλάξουν την αντίληψη που έχουμε για την μπίρα… για πάντα.

Η Dark Age είναι δημιουργία της Wicked Weed Brewing, που εδρεύει στο Asheville, της Βόρειας Καρολίνας, από το 2012. Η συνολική τους προσπάθεια δεν είναι να δημιουργήσουν μόνο μπίρες για το ευρύ κοινό, αλλά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου να δοκιμάζουν νέες ιδέες. Για την παλαίωση της μπίρας που θα δοκιμάσουμε έχουν χρησιμοποιηθεί βαρέλια από Blanton’s, Buffalo Trace και Four Roses.

Η Symbiosis Pinot Brut είναι ένας συνδιασμός μπίρας, κρασιού και σαμπάνιας σε ένα μπουκάλι. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιούνται σταφύλια της ποικιλίας Pinot Noir. Η κοσμοπολίτικη ποικιλία της Βουργουνδίας, αποτελεί για κάποιους την εκλεκτότερη και πιο κομψή ερυθρή ποικιλία παγκοσμίως. Η Bronckhorster Brewing Company είναι μία από τις πλέον ανερχόμενες μικροζυθοποιίες της Ολλανδίας, που την ίδρυσε ένας Άγγλος, ο Steve Gammage, χωρίς προηγούμενη παράδοση στη ζυθοποιία και εξ αιτίας του έρωτά του με την όμορφη Ολλανδέζα Yvone, που τον έφερε στη χώρα της τουλίπας!


Τη γευσιγνωσία θα διευθύνει ο Beer Sommelier Δημήτρης Λαδόπουλος.

Το event θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου στο Miele Experience Center, Λεωφόρος Μεσογείων 257.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €35 (ανά άτομο).

 

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site The Tasters Club

 

the tasters club beer tasting day my miele moments μπιρα