chivas venture tobea

Η επιχείρηση TOBEA, νικητής του Chivas Venture στον διαγωνισμό της Ελλάδας.

Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας ανέδειξε την ελληνική επιχείρηση TOBEA που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ τον Μάιο του 2018 και θα διεκδικήσει μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης του $1 εκατ.

chivas venture

Oι 5 Έλληνες φιναλίστ κοινωνικοί επιχειρηματίες οι οποίοι προέρχονται από περιοχές σε όλη την Ελλάδα, την Πάτρα, την Σίφνο, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Αθήνα, παρουσίασαν χθες τις επιχειρήσεις τους μπροστά στην κριτική επιτροπή του ελληνικού διαγωνισμού Chivas Venture, που αποτελούνταν από τους Χρήστο Αλεφάντη – Διευθυντή Σύνταξης στο Περιοδικό δρόμου «Σχεδία», Αγγελική Καραγιαννάκη – Διευθύντρια του Aceln της ΑΣΟΕΕ, Αλέξανδρο Νούσια –  Διευθυντή Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, Λίτσα Παναγιωτοπούλου – Γ. Γ. του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της EVIA IP Ltd, Αντιπρόεδρο της PAPAPOSTOLOU S.A. Medical Equipments and Solutions και Λυδία Παπανδρέου – Γεν. Διευθύντρια Ashoka Ελλάδας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός σε όλους brand strategist Peter Economides, ο οποίος κάλεσε τον CEO της Pernod Ricard Hellas, κ. Cyril Claquin για να βραβεύσει τον νικητή.  Μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, η TOBEA αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

chivas venture tobea

Ο κ. Cyril Claquin, CEO της Pernord Ricard Hellas, απονέμοντας το βραβείο στον Έλληνα νικητή, δήλωσε:

«Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται το Chivas Venture στην Ελλάδα, με στόχο να στηρίξει έμπρακτα startups που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι κοινωνικοί επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νικητή! Είναι πραγματικά μία πολύ αξιόλογη επιχείρηση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και άρτιο επιχειρηματικό μοντέλο, κι είμαστε κάτι περισσότερο από σίγουροι ότι θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό».

Ο Ιγνάτιος Φωτίου της TOBEA  θα συμμετάσχει μαζί με 26 ακόμα κοινωνικούς επιχειρηματίες παγκοσμίως και θα διεκδικήσει μια θέση στους Final 5, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την επιχείρησή του μπροστά σε εκατοντάδες επενδυτές, επιχειρηματίες, άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία αλλά και media, απ’  όλον τον κόσμο.

Το Chivas Venture, ένα από τα παγκοσμίως κορυφαία σκωτσέζικα whiskies, φέτος ενώνει τις δυνάμεις του με τον ηγέτη στον χώρο της τεχνολογίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, TNW Conference, με σκοπό τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού στο Άμστερνταμ στις 24 Μαΐου του 2018. Η συνεργασία με τον κλάδο της τεχνολογίας προσφέρει μια ακόμα ισχυρότερη πλατφόρμα για startup επιχειρήσεις προκειμένου να μοιραστούν σε παγκόσμιο πλάνο τις καινοτόμες ιδέες τους,  που σκοπό έχουν να αλλάξουν τον κόσμο.

chivas venture tobea

Πριν τον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, οι 27 φιλόδοξοι επιχειρηματίες θα πάρουν μέρος στο Accelerator Programme, που θα διαρκέσει 3 ημέρες στο Oxford University στο The Skoll Centre for Social Entrepreneurship. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους φιναλίστ ν’ αναπτύξουν τα ηγετικά χαρακτηριστικά τους, συμμετέχοντας σε workshops και συνομιλώντας με παγκόσμιους οραματιστές για θέματα που άπτονται του κλάδου.

Από τις 4 Απριλίου του 2018, το κοινό θα είναι αυτό που θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιοι θα είναι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες που θα κερδίσουν ένα αρχικό μερίδιο από τη συνολική χρηματοδότηση. Μετά το πέρας τριών έντονων εβδομάδων διαδικτυακής ψηφοφορίας, θα μοιραστούν ανάμεσα στους φιναλίστ τα πρώτα $200,000 της χρηματοδότησης. Το υπόλοιπο ποσό  από το $1m της χρηματοδότησης θα διανεμηθεί live από τον Παγκόσμιο Τελικό του Chivas Venture 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Chivas Venture και για να ενημερωθείτε για τους παγκόσμιους φιναλίστ, επισκεφθείτε  https://www.chivas.com/el-gr/the-venture

#ChivasVenture

Twitter: @ChivasVenture


Ο διαγωνισμός Chivas Venture 

Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προκειμένου να αναδειχθεί ο Έλληνας κοινωνικός επιχειρηματίας που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στο εξωτερικό και θα διεκδικούσε μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων του επάθλου, για την επιχείρησή του.

Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το Chivas Venture το 2014. Έκτοτε, πάνω από 6000 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του 1 εκατ. δολαρίων.