LOUIS XIII Le Salmanazar

Παγκόσμια πρεμιέρα για το LOUIS XIII «LE SALMANAZAR».

Παγκόσμια πρεμιέρα για το LOUIS XIII «LE SALMANAZAR». Το LOUIS XIII παρουσιάζει μια μοναδική δημιουργία. Ένα κρυστάλλινο μπουκάλι 9 λίτρων.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το LOUIS XIII «LE SALMANAZAR».

Το LOUIS XIII ανεβαίνει σε άλλη κλίμακα και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό masterpiece, αποδίδοντας φόρο τιμής στη χειροποίητη δεξιοτεχνία. Ένα σπάνιο, συλλεκτικό κομμάτι, με το μέγεθος και τη μοναδικότητα του, το LOUIS XIII LE SALMANAZAR είναι μια μοναδική έκδοση που αποτυπώνει την κορυφή της τέχνης του κρυστάλλου, στο πρώτο μπουκάλι 9 λίτρων που δημιουργήθηκε ποτέ.

Δημιουργία του θρυλικού οίκου κρυστάλλων, Baccarat, αυτό το μοναδικό αριστούργημα το επιμελήθηκαν, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, πάνω από 20 master της τέχνης του κρυστάλλου και ένας διακεκριμένος γλύπτης, βραβευμένος με το Chevalier de l’ Ordre des Arts et des Lettres, μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του χώρου.

Το μεγαλύτερο κρυστάλλινο μπουκάλι κονιάκ στον κόσμο, από όσο γνωρίζουμε, το LOUIS XIII LE SALMANAZAR, βρίσκεται αποκλειστικά στη Boutique του LOUIS XIII στο Πεκίνο, στο εμπορικό κέντρο Shin Kong Palace, από τον Ιανουάριο του 2018.

ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ

Το LOUIS XIII, LE SALMANAZAR, είναι μία κορυφαία δημιουργία, μοναδικό στο είδος του. Σχεδιασμένο με ιδιαίτερη προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ενώνει τις ικανότητες και τη δεξιοτεχνία των καλύτερων τεχνιτών, που έχουν τιμηθεί με τις υψηλότερες διακρίσεις.

Από τους ειδικούς που φυσάνε το κρύσταλλο, μέχρι τους ειδικούς στα θέματα κοπής, κάθε ένας τους συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία αυτού του εξαιρετικού, χειροποίητου κομματιού. Αυτό το μπουκάλι ορόσημο, κάλεσε πάνω από 20 masters στο είδος τους, να επεξεργαστούν και να διαμορφώσουν πάνω από 15 κιλά κρυστάλλων, συνδυάζοντας τις δεξιότητες μιας ελίτ καλλιτεχνών της Γαλλίας, και ενός βραβευμένου γλύπτη, του οίκου Bacarrat, ο οποίος διαχειρίστηκε και ανέδειξε τις άπειρες ιδιότητες του κρυστάλλου.

Από τη φλόγα του φούρνου μέχρι το ήρεμο ατελιέ, τις δαντέλες και το πώμα, το οποίο θυμίζει ανθό λουλουδιού, όλα έχουν επιμεληθεί προσεκτικά από τους master καλλιτέχνες του κρυστάλλου. Κάθε κίνηση είναι εξαιρετικά χορογραφημένη ώστε η τέχνη του κρυστάλλου να φτάσει στο αποκορύφωμά της. Με μόνο μία φιάλη LOUIS XIII LE SALMANAZAR διαθέσιμη σε ολόκληρο τον κόσμο, ποιος θα γράψει ιστορία και θα γίνει ο τυχερός ιδιοκτήτης ενός σπάνιου και εμπνευσμένου αριστουργήματος;

“Η καινοτομία είναι μέρος της κληρονομιάς του LOUIS XIII, που είναι γνωστό στο να κατακτά τις  μεγαλύτερες προκλήσεις και να ανεβαίνει στα μέγιστα ύψη. Το LOUIS XIII δημιουργεί σήμερα το LE SALMANAZAR  ένα εξαιρετικά μοναδικό μπουκάλι. Ένα συλλεκτικό αριστούργημα που συμβολίζει την ιστορία, την παράδοση και το πάθος για τη σπάνια δεξιοτεχνία του LOUIS XIII “, δήλωσε ο Ludovic du Plessis, Global Executive Director.

Για να επιτύχει αυτή την εξαιρετική πρόκληση, το LOUIS XIII στράφηκε στον οίκο Baccarat, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο κρυστάλλινο μπουκάλι του LOUIS XIII, εμπνευσμένο από μια φιάλη που βρέθηκε στο πεδίο της μάχης του Jarnac. Ποτέ πριν, ο οίκος Baccarat δεν είχε σχεδιάσει ένα LOUIS XIII masterpiece, του μεγέθους του LOUIS XIII LE SALMANAZAR, ένα πραγματικό επίτευγμα στην τέχνη του κρυστάλλου, σε μια κλίμακα όπου μόνο εξαιρετικοί τεχνήτες μπορούν να εμπνευστούν.

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Το εντυπωσιακό μπουκάλι περιέχει εννέα μαγικά λίτρα από το άρωμα του χρόνου, το LOUIS XIII. Από τη δημιουργία του, το 1874, κάθε γενιά των Cellar Masters επιλέγει από τα κελάρια τα παλαιότερα και πολυτιμότερα eaux-de-vie για το LOUIS XIII. Οι Cellar Masters του LOUIS XIII είναι οι φρουροί αυτής της ζωτικής κληρονομιάς. Καθένας μεταδίδει τις γνώσεις, την τεχνογνωσία και το συναίσθημα του στον επόμενο, όπως ένας πατέρας σε έναν γιο, ένας δάσκαλος σε έναν μαθητευόμενο, αλλά κανένας Cellar Master, δε θα δοκιμάσει τους καρπούς της τέχνης του. Μοναδικό και μαγικό, το LOUIS XIII LE SALMANAZAR είναι ένα αφιέρωμα στο πάθος τους, που τιμά το επίτευγμα της ζωής τους σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα.

ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ

Παρατηρώντας τις κινήσεις του κάθε Cellar Master καθώς αντλεί πολύτιμα δείγματα από τα πολύ παλιά βαρέλια tierçon, μπορεί να δηλώσει κανείς πως το τελετουργικό της γευστικής δοκιμής είναι μια μοναδική διαδικασία κατά  τη διάρκεια της οποίας, ο χρόνος αναστέλλεται.

Για να αναπαρασταθεί αυτή η στιγμή, το LOUIS XIII LE SALMANAZAR συνοδεύεται από 8 κομψά, κρυστάλλινα ποτήρια,  σε μια ειδική θήκη, ένα δίσκο σερβιρίσματος και μια ειδικά σχεδιασμένη πιπέτα. Πρόκειται για το παραδοσιακό εργαλείο, που χρησιμοποιείται από τις γενιές των Cellar Masters για να δοκιμάσουν και να σερβίρουν το μοναδικό blend του LOUIS XIII και που ο ιδιοκτήτης αυτού του μοναδικού αριστουργήματος των εννέα λίτρων, θα χρησιμοποιήσει για να αναβιώσει την πλήρη εμπειρία ενός μοναδικού τελετουργικού γευσιγνωσίας που αψηφά τον ίδιο τον χρόνο. Το LOUIS XIII LE SALMANAZAR θα διατεθεί στην τιμή των 350.000 ευρώ, στη LOUIS XIII Boutique, την πρώτη και αποκλειστική boutique LOUIS XIII του κόσμου, από τον Ιανουάριο του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ LOUIS XIII COGNAC

Σκέφτεται έναν αιώνα μπροστά. Κάθε μπουκάλι είναι ένα επίτευγμα ζωής των γενιών των cellar masters. Από τη δημιουργία του το 1874 κάθε γενιά των Cellar Masters επιλέγει από τα κελάρια τα παλαιότερα και πολυτιμότερα eaux-de-vie για το LOUIS XIII. Σήμερα, o Cellar Master, Baptiste Loiseau, διαλέγει το καλύτερο eaux-de-vie, ως κληρονομιά στους διαδόχους του, του επόμενου αιώνα. Το LOUIS XIII είναι ένα εξαιρετικό blend με πάνω από 1.200 eaux-de-vie προερχόμενα, 100% από το Grande Champagne, την πρώτη σοδειά της περιοχής του Cognac. Τα θρυλικά μπουκάλια έχουνε δημιουργηθεί από εξαιρετικό κρύσταλλο και είναι χειροποίητα και φυσητά, από τους καλύτερους τεχνίτες. Το LOUIS XIII χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά αρώματα που τα συνθέτουν μύρο, μέλι, αποξηραμένα τριαντάφυλλα, δαμάσκηνα, αγιόκλημα, πούρο, δέρμα, σύκα και passion fruit. Το LOUIS XIII είναι άρωμα. Το άρωμα του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ LOUIS XIII BEIJING BOUTIQUE ΣΤΟ SHIN KONG PALACE

Καλωσορίζει τους επισκέπτες σε έναν παράδεισο ξεκούρασης και χαλάρωσης στον οποίο μπορούν να απολαύσουν το διαχρονικό blend, με μια επιλογή food pairing και στη συνέχεια μπαίνουν πιο βαθιά στο μύθο, βλέποντα την πλήρη συλλογή αξεσουάρ και περιορισμένων εκδόσεων LOUIS XIII, μαζί με ειδικές εκδόσεις αποκλειστικές για τη boutique.