robert burns night the tasters club arran glen garioch bowmore talisker kilchoman

Robert Burns Night – Μια Σκωτσέζικη βραδυά με whisky και haggis!

Κάθε 25 Ιανουαρίου η Σκωτία γιορτάζει τη γέννηση του εθνικού της ποιητή, του Ρόμπερτ (ή Ράμπι) Μπερνς. Οι Σκωτσέζοι φίλοι μας γιορτάζουν τρώγοντας Χάγκις (το εθνικό τους φαγητό), πίνοντας whisky, απαγγέλλοντας ποίηματα και ακούγοντας γκάιντες. Μια “γεύση” από αυτή τη βραδυά θέλουμε να ζήσουμε στις 24 Ιανουαρίου στην Tasting Day #23. Να γιορτάσουμε τον ποιητή, να γιορτάσουμε το whisky, να γιορτάσουμε τη ζωή.

 

Θα δοκιμάσουμε:

Arran Robert Burns Single Malt 43%

Glen Garioch Founders Reserve 48%

Bowmore 12 years old 40%

Talisker 18 years old 45,8%

Kilchoman Machir Bay 46%

 

Οι παραπάνω εμφιαλώσεις θα συνοδεύονται από τους ήχους της γκάιντας, τους στίχους των ποιημάτων και φυσικά την απαραίτητη παρουσία και βρώση του “μεγαλοπρεπούς” Χάγκις, με την επιβεβλημένη συνοδεία whisky!

Ο Μπερνς γεννήθηκε το 1759 στο Άιρ της Σκωτίας και πέθανε νέος το 1796. Ο Μπερνς, ύμνησε την λαϊκή σκωτσέζικη ψυχή, τον έρωτα και την ελευθερία, περιέγραψε την ζωή στην Σκωτία όσο και στην αγροτική περιοχή που μεγάλωσε. Θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη μορφή του Ρομαντισμού σε όλα τα βρετανικά νησιά, παρόλο που έγραψε κυρίως στη μητρική του διάλεκτο. Στον Μπερνς ανήκει η πασίγνωστη φράση “of mice and men”, την οποία ο Στάινμπεκ υιοθέτησε ως τίτλο του σπουδαίου του μυθιστορήματος Άνθρωποι και ΠοντίκιαΟ τίτλος του μυθιστορήματος του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, Ο Φύλακας στη Σίκαλη (The Catcher in the Rye) προέρχεται από τον Μπερνς, που μετέγραψε το 1782 το παραδοσιακό σκωτσέζικο τραγούδι Comin’ Thro’ the Rye. Όλοι έχουμε τουλάχιστον ακούσει σε αγγλόφωνες ταινίες τους παρισταμένους σε κάποιο πάρτι της παραμονής πρωτοχρονιάς να τραγουδούν, με την αλλαγή του χρόνου, ένα νοσταλγικό τραγούδι για αυτά που έφυγαν αλλά δεν ξεχάστηκαν. Το τραγούδι είναι το Auld Lang Syne και αυτό του Ρόμπερτ Μπερνς. Τέλος, αν έχετε ακούσει από κάποιον/α ότι η αγάπη είναι σαν ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε το διάσημο ποίημα του Μπερνς, A Red Red Rose. Ή μήπως όχι? 

 

Ευχαριστούμε πολύ τις εταιρίες Tsaknakis Bros, Δυναμική Α.Ε. και Diageo Hellas για την πολύτιμη βοήθειά τους.

 

Το event θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο AVALON – Λεωκορίου 20, Ψυρρή (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο)

Τη γευσιγνωσία θα διευθύνει ο whisky expert Πέτρος Χαριζόπουλος

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €35 (ανά άτομο)

Δηλώσεις συμμετοχής στο site μας thetastersclub.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 8.00 μμ • ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 8.30 μμ

 

robert burns night the tasters club arran glen garioch bowmore talisker kilchoman