metaxa private reserve

Η 25η Συλλεκτική Έκδοση του Metaxa Private Reserve

metaxa private reserve

DONT DRINK IT, EXPLORE IT  

Εδώ και 25 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Ράπτης είναι ο 5ος METAXA Master, ο άνθρωπος που μέσα από την τέχνη της ανάμειξης παλαιωμένων οινικών αποσταγμάτων, αρωματικών κρασιών από τη Σάμο και βοτάνων της Μεσογείου, αναδεικνύει με το ταλέντο του τα δώρα της ελληνικής φύσης.

metaxa private reserve

Το METAXA Private Reserve ήταν η πρώτη προσωπική δημιουργία του Κωνσταντίνου Ράπτη, όταν ανέλαβε το ρόλο του METAXA Master, το 1992, και φέτος μας παρουσιάζει την 25η συλλεκτική έκδοση του, καθώς και την ανανεωμένη του φιάλη.

«Δημιουργώ το METAXA Private Reserve μία φορά το χρόνο, σε μία μόνο παρτίδα, επιλέγοντας blends που έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα της έκφρασης τους, κάποια από τα οποία προέρχονται από το πρώτο αποστακτήριο του METAXA, στον Πειραιά. Χωρίς αμφιβολία είναι η δημιουργία για την οποία νιώθω τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια. Το METAXA Private Reserve είναι γενναιόδωρο, πληθωρικό, κι αποκαλύπτει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε όσους το δοκιμάζουν», λέει ο Metaxa Master.

Κάθε χρόνο, το METAXA Private Reserve απελευθερώνεται σε μια μόνο παρτίδα και σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η νέα φιάλη, απέριττη, με το ξύλινο πώμα και το ανάγλυφο χαρακτηριστικό έμβλημα του Οίκου Mεταξά, αναδεικνύεται από μία αριθμημένη, κομψή ετικέτα με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ράπτη.

metaxa private reserve

Με το μοναδικό βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του και με αντανακλάσεις στο χρώμα του μελιού, το METAXA Private Reserve κερδίζει όλες τις αισθήσεις.

Τα αρώματα του:
1
ο μπουκέτο: Αποξηραμένα λουλούδια με νότες δρυός.
2ο μπουκέτο: Νότες παλαιωμένου μελιού, φλούδα πικρών εσπεριδοειδών,
σοκολάτα και καφές, γλυκά μπαχαρικά, κομπόστα αχλαδιού.

Η Γεύση του:
Σύνθετη και γενναιόδωρη. Απαλή γεύση δρυός, αποξηραμένα σύκα, σταφίδες, καπνός και φλούδα πορτοκαλιού.

H Επίγευση:
Μακριά επίγευση αποξηραμένων φρούτων (σύκα, δαμάσκηνα).

Το METAXA Private Reserve βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο του Διεθνούς Διαγωνισμού
Wine & Spirits (IWSC) 2017.

«Όταν γεύομαι το METAXA Private Reserve, την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του, την ασύγκριτη απαλότητά του, κλείνω τα μάτια μου και νιώθω όπως όταν  περπατώ σε ένα πυκνό δάσος το σούρουπο μετά τη βροχή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το χώμα, τα δέντρα, η βλάστηση, καθώς ξυπνούν από τη βροχή, αποκαλύπτουν την ένταση των αρωμάτων τους. Η υγρασία χαρίζει στην ατμόσφαιρα μια ιδιαίτερη αίσθηση. Το φως του ηλιοβασιλέματος, απαλό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό, διαπερνά την πυκνή φυλλωσιά. Η ομορφιά ενός δάσους μετά τη βροχή: Μια πρόσκληση για εξερεύνηση με όλες μας τις αισθήσεις. Αυτή ήταν η έμπνευσή μου, για τη δημιουργία του METAXA Private Reserve. Και αυτή είναι η ανάμνηση  όπου με ταξιδεύει το METAXA Private Reserve, με κάθε του γουλιά».

Απολαύστε το ιδανικά το METAXA Private Reserve σκέτο.

Λίγα λόγια για τον Κωσταντίνο Ράπτη

metaxa private reserve raptis master

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, που όμως παθιάζεται με τη δουλειά του. Λάτρης της θάλασσας, την απολαμβάνει με κάθε ευκαιρία εκεί βρίσκει τη γαλήνη και την έμπνευση που η φύση και η αίσθηση του απείρου μπορούν να προσφέρουν σε ένα δημιουργικό μυαλό. Όταν δεν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα προτιμά τη θαλπωρή του σπιτιού του στην Αθήνα, εκεί όπου περνά το χρόνο του ακούγοντας κάποιο από τα αγαπημένα του ροκ συγκροτήματα ή διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα.

Είναι εκείνος που έχει αναλάβει τη διαφύλαξη και τη συνέχιση της κληρονομιάς του Οίκου Mεταξά.

metaxa

 

Credits & Ευχαριστίες
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης / Σκηνογραφία: Ιωάννα Αλεξάτου / Styling: Σοφία Ράπτη / Grooming: Σοφία Σαριγιαννίδου. Επιλεγμένα αντικείμενα από τις γκαλερί Μάρτινος και Ζουμπουλάκη, Utopia, Ιανός / Παραγωγή: This is not another agency*