roots mastiha liqueur limited edition the likker review

ROOTS MASTIHA Limited Edition “Vintage Strength” Review

Η γνωριμία μου με τα λικέρ Roots ξεκίνησε με την «απλή» έκδοση της Μαστίχας. Ίσως γιατί πρόκειται για καθαρό απόσταγμα μαστίχας (χωρίς essence και χημικές ουσίες) αραιωμένο με νερό για να «πέσει» αλκοολικά στους 28 βαθμούς. Παραδοσιακά η “Μαστίχα” ήταν ένα καθαρό απόσταγμα των δακρύων των Μαστιχόδεντρων, αρωματικό αλλά και αρκετά δυνατό σε αλκοολικούς βαθμούς. Σε αυτή λοιπόν τη Limited Edition εμφιάλωση παρατηρούμε 40% αλκοόλ (!!) και το ίδιο καθαρό απόσταγμα όπως και η κλασσική.

Το γνωστό ορθογώνιο και με αυστηρές γωνίες μπουκάλι της μαστίχας Roots μεταμορφώνεται σε μαύρο και αδιαφανές για να φιλοξενήσει την ειδική αυτή έκδοση. Το λογότυπο σε σχήμα ρόμβου συμβολίζει όπως και στην απλή έκδοση τον “κρύσταλλο” της Μαστίχας. Vintage λόγω της ιστορίας, Strength λόγω του υψηλού αλκοόλ.

 

Θα αναρωτηθείς «Έχει τόση μεγάλη διαφορά από την κλασσική;»

Ναι έχει. Έχει ένταση, μακρά επίγευση και παρατήρησα τεράστια διαφορά στη γευστική πολυπλοκότητα. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο λικέρ Μαστίχας στην αγορά. Από αυτά που πρέπει να έχεις στο ράφι της μπάρας σου. Ταιριάζει άψογα με Indian Tonic, εσπεριδοειδή και κόκκινα φρούτα. Εξαιρετικό ως digestive αλλά και σε signature cocktails.

 

Roots Mastiha Limited Edition “Vintage Strength” Tasting Notes

Colour: Διαυγές.

Nose: Καθαρή Μαστίχα με μια ελαφριά αίσθηση Ιωδίου και μεταλλικότητας. 

Palate: Όχι τόσο γλυκιά μαστίχα (όπως την έχουμε συνηθίσει) με νότες από λευκό πιπέρι, δροσιά μέντας και πεύκου. Στη 2η και 3η γουλιά κάνουν την εμφάνιση τους τα δαμάσκηνα και πιο έντονη μεταλλικότητα.

Finish: Φοβερή επίγευση για λικέρ. Αίσθηση βανίλιας και βούτυρο.

 

Ζητήστε τη σε επιλεγμένα bar και ενημερωμένες κάβες.

 

roots mastiha liqueur limited edition the likker review

 

CATEGORY: Liqueur

REGION: Peloponnese, Greece

DISTILLERY: Roots Spirits

OWNER: Finest Roots Spirits

ABV: 40 %

SIZE: 700 ml

PRICE: 45-50

 

Άρθρο: Γιάννης Σταυρουλάκης

Photo credits: Αρχοντούλα Μαρούση