angela maridaki confession shots the likker

Confession Shots #5: ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΑΡΙΔΑΚΗ

Η Άντζελα Μαριδάκη είναι Brand Ambasador των Reserve Brands & Worldclass στην εταιρία Diageo Hellas. Βρίσκεται στη θέση αυτή περίπου 5 χρόνια, ενώ είχε προηγηθεί μια καριέρα 12 χρόνων στην εστίαση σε διαφορετικά πόστα και επιχειρήσεις.

  1. Γιατί ασχολήθηκες με αυτό το χώρο;

Ο κλάδος της εστίασης και η φιλοξενία με κέρδισαν αρκετά νωρίς, κάνοντάς με να αλλάξω εντελώς πεδίο δραστηριοποίησης ενώ το αντικείμενο σπουδών μου ήταν η φιλολογία και γλωσσολογία. Η αμεσότητα, η εγρήγορση και ο κοινωνικός χαρακτήρας του επαγγέλματος ήταν τα πρώτα κίνητρα ενασχόλησής μου με το μπαρ. Στη συνέχεια ανακάλυψα τον κόσμο της απόσταξης και ξεδιπλώθηκε ένας καινούριος συναρπαστικός κόσμος για μένα!

  1. Ποιά είναι η φιλοσοφία σου στη δουλειά και τι σε χαρακτηρίζει σαν επαγγελματία;

Η φιλοσοφία μου θεωρώ ότι μπορεί να συνοψιστεί στο εξής motto: “Listen without defending, speak without offending, act without pretending”. Σαν επαγγελματία με χαρακτηρίζουν η αφοσίωση, η επιμονή, ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητα.

  1. Τι σε ευχαριστεί περισσότερο στη δουλειά σου;

Η δουλειά μου είναι γεμάτη προκλήσεις! Κάθε μέρα συναναστρέφομαι νέους ανθρώπους τους οποίους επιδιώκω να εμπνεύσω και να μυήσω στην ενσυνείδητη απόλαυση του καλού ποτού καθώς και νέους επαγγελματίες στους οποίους να καλλιεργήσω την αγάπη για εξειδίκευση και υψηλή υπηρεσία. Συγχρόνως ερευνώ και αναδεικνύω τις υπάρχουσες και επερχόμενες τάσεις στο ποτό, γεγονός τουλάχιστον συναρπαστικό!

  1. Η αυτοβιογραφία σου τι τίτλο θα μπορούσε να έχει;

Shaken and Stirred: personal close ups, cocktails and tales.

  1. Ποιό είναι το αγαπημένο σου ποτό;

Πολύ πολύ δύσκολη ερώτηση. Αν πρέπει να περιοριστώ μόνο σε ένα θα είναι ένα πολύ ξηρό Rob Roy με Cardhu 12yο και μια πινελιά Lagavulin 16yο. Μου αρέσουν τα ξηρά ποτά με μακριά επίγευση.

  1. Με ποιό διάσημο πρόσωπο (dead or alive) θα ήθελες να πιείς παρέα;

Αναμφισβήτητα με τον David Lynch, σκηνοθέτη μερικών από τις αγαπημένες μου ταινίες. Ιδανικά στο μπαρ του Silencio στο Παρίσι.

  1. Τι βρίσκεται στις πρώτες 5 θέσεις στο προσωπικό σου wish-list;
  • Ένα road trip από γωνιά σε γωνιά στην Αυστραλία.
  • Μία επίσκεψη στο εστιατόριο Fäviken στη Σουηδία.
  • Μία περιήγηση στα αποστακτήρια Brora & Port Ellen μετά την επαναλειτουργία τους.
  • Μία ημέρα με τον creative director του οίκου Balmain, Olivier Rousteing.
  • Πολλή όρεξη, υγεία και δύναμη to keep ambassadoring! 

 

angela maridaki confession shots the likker

 

angela maridaki confession shots the likker

 

angela maridaki confession shots the likker