nikka whisky perfect serve 2017 athens

Nikka Perfect Serve 2017: The Greek Final

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, βρεθήκαμε στο πολύ γνωστό whisky bar CV Distiller, για να παρακολουθήσουμε τον πολύ σημαντικό διαγωνισμό cocktail για επαγγελματίες bartenders, το Nikka Perfect Serve. Μαζί μας ήταν ο χαρισματικός Stanislav Kaiholomālie Vadrna, Nikka Whisky Hospitality Advocate, που μίλησε για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Nikka Whisky, όπως μόνο εκείνος γνωρίζει. 

 

Ichi-go Ichi-e

Ως γνωστόν, δεν προέρχομαι από το χώρο του bartending, οπότε αντιμετώπισα την όλη εμπειρία περισσότερο σαν πελάτης και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Όχι μόνο από την οργάνωση των παιδιών της Sky Spirits, που ήταν άρτια, αλλά και από την παρουσία και τις δημιουργίες όλων των διαγωνιζομένων. Απόλυτα πιστοί λοιπόν οι συμμετέχοντες στην ιαπωνική φιλοσοφία “Ichi-go Ichi-e”, που αποτελεί το βασικό συστατικό του Nikka Perfect Serve. Η ερμηνεία του είναι, ότι κάθε συνάντηση είναι μοναδική και γι ‘αυτό πρέπει να δίνουν όλοι, πάντα τον καλύτερό τους εαυτό. Οι Κώστας Αυγερινός, Ιωάννης Βαβαδάκης, Μάριος Βλαχάκης, Γεώργιος Γιαννιώτης, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, Ιωάννης Καραβίας, Παναγιώτης Κοττάς, Ιάκωβος Κωσταντάς, Πέτρος Νερομυλιώτης και Γεώργιος Ξανθούλης το έκαναν και με το παραπάνω!

Οι κριτές, Στέφανος Παρασκευούδης, Χρυσούλα Κυριακοπούλου και Αλέξανδρος Σουρμπάτης, έπαιξαν 10 διαφορετικούς ρόλους αναποφάσιστων πελατών στους bartenders, οπότε κριτήριο δεν ήταν μόνο το ποτό που παρασκεύασαν, αλλά και η φιλοξενία που προσέφεραν. Επίσης, τη φετινή χρονιά, ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε ένα μυστικό συστατικό-Kakushiaji. Αυτή η “κρυμμένη γεύση”, όπως λένε οι Ιάπωνες, έφερε στο Nikka Perfect Serve ένα νέο τόνο και μια εναλλακτική ματιά στον τρόπο που πίνουμε το whisky.

 

New York New York

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Ιάκωβος Κωσταντάς, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς τελικούς, που θα διεξαχθούν στις 4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Εκεί, οι 2 πρώτοι θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να επισκεφθούν τα αποστακτήρια των Nikka, Yoichi & Miyagikyo, και να διδαχθούν την ιαπωνική φιλοσοφία του whisky.

nikka whisky perfect serve 2017 athens kostantas stanislav vadrna

 

Άρθρο: Γιάννης Μηλιώνης