cocktail xorostasio

Cocktails στο Χοροστάσιο; Ε, ναι λοιπόν!

Το Χοροστάσιο ανανεώθηκε και μας συστήνεται ξανά με φρέσκες ιδέες και νέα cocktails! Λειτουργεί καθημερινά πλέον από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ με καφέ, snacks, μπύρες και cocktails! Μας περιμένει στο γνωστό τριώροφο κτίριο, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. 

Το ατμοσφαιρικό 2ύο bar γεμίζει με αρώματα και γεύσεις καθημερινά από τις 13.00. Τα events είναι πολλά, με τα early drinks των after office events που ετοιμάζει, να κλέβουν τις εντυπώσεις! Μαζευόμαστε από νωρίς για να ακούσουμε ωραίες μουσικές, να απολαύσουμε τα εντυπωσιακά cocktails και να γνωριστούμε μεταξύ μας! Για τις ηλιόλουστες μέρες, λειτουργεί ακόμα η ταράτσα στον τελευταίο όροφο, με θέα το Λυκαβηττό. 

Ο Κωνσταντίνος Τότσικας επιμελήθηκε τη λίστα των cocktails με έμφαση στα έντονα αρώματα και την παραλλαγή δοκιμασμένων συνταγών με φαντασία και δημιουργικότητα και μας τα παρουσιάζει παρακάτω:

 

Chaplin

Το Chaplin είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Charlie Chaplin. Όπως και στη ζωή του διάσημου διασκεδαστή Charlie Chaplin, έτσι και στο cocktail, οι πρώτες εντυπώσεις είναι ευωδιές ευφορίας (creole bitters) και μια αίσθηση φρεσκάδας (αιθέρια πορτοκαλιού). Οι πρώτες γουλιές επιβεβαιώνουν το συνδυασμό του αρκεύθου (gin) με τη μαρμελάδα πορτοκάλι και το λεμόνι, γαργαλώντας τον ουρανίσκο με μια ευχάριστη νότα. Μπορεί ο Chaplin να ήταν από τους μεγαλύτερους διασκεδαστές και να χάριζε απλόχερα χαμόγελα, στην προσωπική του ζωή όμως είχε ένα γλυκόπικρο συναίσθημα. Το ίδιο συναίσθημα βρίσκουμε και στην επίγευση του cocktail (vermouth, bitters) ολοκληρώνοντας αλλά και δικαιολογώντας την ύπαρξη του!

cocktail xorostasio

 

Cinnaman

Το Cinnaman είναι μια σύνθετη λέξη, αποτελείται από το cinnamon και το mango. Πρόκειται για μια παραλλαγή του διάσημου caramel mango. Το caramel mango διακρίθηκε για το συνδυασμό του λικέρ καραμέλας βουτύρου και mango, και εντυπωσίασε το κοινό με τη γλυκιά εξωτική γεύση του στις αθηναϊκές μπάρες και όχι μόνο (ενδεικτικά: Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Κέντρο, Νησιά Ιονίου). Ως λάτρης του ρουμιού και του caramel mango, προσθέσαμε την κανέλα και το φλεγόμενο stick κανέλας. Με τις παραπάνω προσθήκες καταφέραμε να κάνουμε πιο αισθητή την παρουσία του στο χώρο, μοιράζοντας παράλληλα το άρωμα που διεγείρει τη φαντασία και σε γυρνά στα παιδικά σου χρόνια!

cocktail xorostasio

 

Moonlighting

Το Moonlighting για τους πιο «ώριμους» πότες δεν είναι άγνωστο, καθώς αποτελεί μια ξεχωριστή αναβίωση του γνωστού cocktail bramble (gin, lime, sugar, crème de mure). Η διαφορά του είναι ότι αντικαταστήσαμε το gin με τη vodka, τονίζοντας έτσι περισσότερα τα υπόλοιπα συστατικά του, όπως η πιπερόριζα και λικέρ blackberry. Η ιδιαιτερότητα του μούρου και οι ιδιότητες του ginger (η πιπερόριζα έχει και αφροδισιακές ιδιότητες!) καταφέρνουν από τις πρώτες γουλιές να «ηλεκτρίσουν» την ατμόσφαιρα και να μας μυήσουν στο ρομαντισμό της ατμόσφαιρας που δημιουργεί το φεγγάρι κοιτώντας από την ταράτσα στο κέντρο της πόλης! Άλλωστε το ίδιο συναίσθημα δημιουργεί και στις σειρές της μικρής οθόνης με τον Bruce Willis και την Cybill Shepherd.

cocktail xorostasio