whisky tasting The Glenlivet the tasters club ουισκι

Tasting Day #13 – The Glenlivet Journey

Το The Tasters Club, σε συνεργασία με την εταιρία Pernod Ricard Hellas, αφιέρωσε την Tasting Day #13 στο ιστορικό The Glenlivet distillery, ένα αποστακτήριο όπου η ποιότητα και η γεύση των whiskies του αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες στον χαρακτήρα και το ύφος των Speyside whiskies. Είναι αυτή η ποιότητα, που το κατατάσει σήμερα πρώτο σε πωλήσεις malt whisky στις ΗΠΑ και δεύτερο στον κόσμο, ενώ είναι γνωστό σε όλους τους λάτρεις του “νερού της ζωής” για την απαλή γεύση του και τα φρουτώδη αρώματα.

Το αποστακτήριο βρίσκεται σε μια άγρια, απομακρυσμένη και πανέμορφη κοιλάδα (glen) και η ιστορία του, που ξεκινάει το 1824, είναι γεμάτη περιπέτειες. Υπήρξε το πρώτο αποστακτήριο στην περιοχή του Speyside, που του χορηγήθηκε επίσημη άδεια για απόσταξη. Σε κάθε μπουκάλι whisky οι παραγωγοί του θέλουν να συμπεριλάβουν το πνεύμα της κοιλάδας, με τον καλύτερο τρόπο.

“Επισκεφθήκαμε” λοιπόν τον τόπο, που χτυπά η καρδιά του Σκωτσέζικου whisky, για να εξερευνήσουμε μέσα από 5 ενδιαφέρουσες εμφιαλώσεις, την πολυτάραχη ιστορία του, τα μυστικά της απόσταξης και να δοκιμάσουμε τη “χρυσή μαγεία” του The Glenlivet.

Δοκιμάσαμε:

1. The Glenlivet Founder’s Reserve
2. The Glenlivet 15 year old
3. The Glenlivet 18 year old
4. The Glenlivet 21 year old
5. The Glenlivet Single Cask Edition (18 year old)

 

Το event πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 8 Μαρτίου στο THE SOWL και διεύθυνε ο whisky expert Πέτρος Χαριζόπουλος.

 

 

 

“It’s not about drinking, it’s about tasting…”