Ardbeg Tasting

Tasting Day #12 – The Ardbeg Journey

Στη νότια ακτογραμμή του Islay βρίσκεται άλλο ένα ιστορικό distillery, με πολλούς και φανατικούς φίλους και πάνω από 200 χρόνια ιστορίας. Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στα τυρφώδη whiskies και ένα από τα σπουδαιότερα αποστακτήρια, φιλοξενήθηκε στην Tasting Day #12. Με μεγάλη μας χαρά “ταξιδέψαμε” στο Ardbeg distillery.

Στην πάροδο των χρόνων έκλεισε, ξανάνοιξε, άλλαξε ιδιοκτήτες, αλλά πάντα είχε την φήμη ότι παράγει το απόλυτο Islay Malt. Σήμερα ανήκει στην Louis Vuitton Moët Hennessy και το Ardbeg θεωρείται ως ένα από τα πιο καινοτόμα αποστακτήρια του κόσμου όχι μόνο για το whisky του, αλλά και για το μοναδικό μάρκετινγκ και διαφημιστικό στυλ. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο αποστακτήριο που έστειλε whisky στο διάστημα για να μελετήσει την επίδραση της μηδενικής βαρύτητας στην ωρίμανση.

 

Στο γευστικό μας ταξίδι περάσαμε μέσα από ένα σκοτεινό όρμο (Dark Cove) και βυθιστήκαμε στην δίνη (Corryvreckan) γεύσεων και αρωμάτων, που μας οδηγήσε σε ένα σκοτεινό και μυστήριο μέρος (Uigeadail), φτάνοντας στην αναγέννηση (Renaissance) και μια εμπειρία που αξίζει για δέκα (Ten).

 

Δοκιμάσαμε:

1. Ardbeg Ten
2. Ardbeg Dark Cove
3. Ardbeg Corryvreckan
4. Ardbeg Uigeadail
5. Ardbeg Renaissance (1998-2008)

 

Το event πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στο THE SOWL και διεύθυνε ο whisky expert Πέτρος Χαριζόπουλος.

 

 

 

“It’s not about drinking, it’s about tasting…”