laourdekis cava canava

Confession Shots #3: ΘΥΜΙΟΣ ΛΑΟΥΡΔΕΚΗΣ

O Θύμιος Λαουρδέκης είναι ο ιδιοκτήτης της Cava Canava. Η Cava Canava δημιουργήθηκε σαν ιδέα μετά από ένα ταξίδι στην Αμερική το 1998 όπου αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία ενός εναλλακτικού χώρου πώλησης ποτών και κρασιών. Έτσι το 1999 έχοντας ήδη μια 6ετία στη νύχτα ως ιδιοκτήτης μαγαζιών αποφάσισε να πουλάει το αλκοόλ και την ημέρα. Στην περιοχή πίσω από το Hilton και απέναντι από το Divani Caravel, στήθηκε με πολύ μεράκι μια κάβα όπως όλοι μας την έχουμε στο μυαλό μας σαν έννοια. Να μπαίνεις μέσα και να βρίσκεις αυτό που θέλεις και αυτό που είχες φανταστεί.

  1. Γιατί ασχολήθηκες με αυτό το χώρο;

Το αλκοόλ από μόνο του είναι ερωτικό, οπότε εγώ δεν θα μπορούσα να ξεφύγω. Όλα τα χρόνια εργασίας μου αυτό έκανα. Πουλούσα αλκοόλ πρώτα το βράδυ και μετά την ημέρα! Είναι ένας χώρος ο οποίος εμπεριέχει την γεύση η οποία δεν έχει αρχή και τέλος. Κάθε φιάλη είναι κάτι διαφορετικό, κάθε κρασί είναι ζωτικός οργανισμός. Όλα διαφορετικά και όμορφα.

  1. Ποιά είναι η φιλοσοφία σου στη δουλειά σου;

Από την πρώτη στιγμή ήταν η διαφοροποίηση σε όλους τους τομείς που μέχρι τότε ήταν δεδομένα. Ξεκινήσαμε πρώτοι το drink delivery στα σπίτια, αναπτύξαμε τις ετικέτες κρασιού σε ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα, δίνοντας βάση σε μικροπαραγωγούς και φέρνοντας στα ράφια μας ό,τι spirit κυκλοφορούσε στην αγορά, κάνοντας το σημείο εξειδικευμένο, κάτι που μέχρι τώρα το έχουμε σαν αρχή και το διατηρούμε παρότι η αγορά έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια.

  1. Τι σε χαρακτηρίζει σαν επαγγελματία;

Θα έλεγα η επικοινωνία και η ακόρεστη δίψα για γνώση, σε σημείο που ο χρόνος ξεκούρασης την εβδομάδα υπερκαλύπτεται από εκείνον της γευστικής ανησυχίας.

  1. Τι σε ευχαριστεί περισσότερο στη δουλειά σου;

Με ευχαριστεί η επαφή με τους πελάτες και το να μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό για πράγματα που ανακαλύπτουμε αμφίπλευρα. Τα ταξίδια που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και η εμπειρία που αποκτάς μέσα από αυτά. Υπάρχουν πολλές μέρες του μήνα που δοκιμάζουμε κρασιά και ποτά με φίλους, ανταλλάσσοντας απόψεις και καπνίζοντας τα αγαπημένα μας πούρα. Αυτά είναι ένα από τα τυχερά της δουλειάς μας λοιπόν!

  1. Ποιό είναι το αγαπημένο σου ποτό και το αγαπημένο σου cigar;

Ανά περιόδους αλλάζω την γευστική μου παλέτα δοκιμάζοντας διάφορα ποτά και κρασιά, αλλά σταθερή γευστική αξία, αν και πρόκειται για κάτι καθαρά υποκειμενικό, είναι τα malts whiskies (Ardberg, Lagavulin), Rums (Zacapa, Plantation) και κρασιά ακαθόριστα. Μην έχοντας καπνίσει ποτέ τσιγάρο και λάτρης των cigars, αγαπημένο της τελευταίας χρονιάς ειναι το HUPMAN LIMITED EDITION 2015 magnum 56.

  1. Σε ποιό μέρος και ποιά ώρα θα ήθελες να τα απολαμβάνεις;

Το μέρος και η ώρα καθορίζεται πάντα από την καλή παρέα και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

  1. Έχεις κάποια ιδιαίτερα σχέδια για το μέλλον;

Στην χώρα που ζούμε και την συγκεκριμένη περίοδο είναι λίγο ματαιόδοξο να μιλάμε για μελλοντικά σχέδια. Σίγουρα κάποιες καινοτομίες στον χώρο μας, που θα αλλάξουν την ροή του επαγγέλματος μας.