the magnificent seven

The Magnificent Seven & Jack Daniel’s White Rabbit Saloon

WESTERN: The Magnificent Seven (1960)

WHISKEY: Jack Daniel’s White Rabbit Saloon

ΣΥΝΟΨΗ: Όταν το μικρό μεξικάνικο χωριό τους, θα υποστεί για μια ακόμα φορά το πλιάτσικο από τη συμμορία του Calvera, οι φτωχοί χωρικοί θα πάρουν μια δύσκολη απόφαση. Να υπερασπιστούν την περιουσία τους προσλαμβάνοντας έμπειρους πιστολέρος από τις γειτονικές ΗΠΑ. Εκεί θα βρουν τον Chris Adams που μαζί με άλλους 6 μισθοφόρους θα οργανώσουν την άμυνα του χωριού και θα εκπαιδεύσουν τους χωρικούς στα όπλα. Η σύγκρουση δεν θα αργήσει, αλλά παρά την αρχική επιτυχία η ηττοπάθεια και ο φόβος μεγάλης μερίδας χωρικών θα διώξει τους 7 από το χωριό. Η υπερηφάνια κι ο εγωισμός τους όμως, θα τους οδηγήσει σε μια τελική αναμέτρηση, χωρίς επιστροφή για τους περισσότερους.

ΑΤΑΚΑ: “Με 20 δολάρια θα έθαβα οποιονδήποτε με χαρά

WESTERN NOTES: H επική ταινία “Οι 7 Σαμουράι” του Ακίρα Κουροσάβα, μετατρέπετε σε ένα all time classic western από τον John Sturges. Είχε μάλιστα τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει νέους ηθοποιούς για να πλαισιώσουν τους 2 σταρς Yul Brynner και Eli Wallach. Κάτι σαν το The Outsiders του Francis Ford Coppola πολλά χρόνια αργότερα. Steve McQueen, Charles Bronson και James Coburn συστήνονται στο κοινό πριν γίνουν αστέρια πρώτου μεγέθους. Επίσης, το μουσικό μοτίβο του Elmer Bernstein έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στην ιστορία του κινηματογράφου. Η ταινία “Και οι 7 ήταν υπέροχοι”, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος που γνωρίζουμε όλοι, διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα western της εποχής. Πιο φιλοσοφικό, με έμφαση στο διάλογο, δεν έχει ως πρώτο στόχο τη διασκέδαση, αλλά ακροβατεί ανάμεσα στον παγκόσμιο και αμερικάνικο κινηματογράφο. Μια αντίθεση που τη συναντούμε σε όλη την ταινία στα πρόσωπα των 2 κεντρικών χαρακτήρων. Ο Yul Brynner (Chris Adams) είναι ατάραχος, προστατευτικός, σχεδόν αριστοκράτης στη συμπεριφορά, σαν να έρχεται από το “King and I”, ενώ ο Eli Wallach (Calvera) θυελλώδης, αδίστακτος, γεμάτος ατάκες, σαν να ετοιμάζεται για το πέρασμά του στο “The Good, the Bad and the Ugly”. Οι χωρικοί καταπιέζονται από τη συμμορία που τους κλέβει συστηματικά, η συμμορία καταπιέζεται από το κράτος που δεν τους αφήνει να κλέβουν τράπεζες, οι μισθοφόροι καταπιέζονται από το παρελθόν τους και όλα αυτά θα τους οδηγήσουν μέχρι την τελική αναμέτρηση και το μοιραίο για κάποιους από αυτούς. Αν πάρεις μέρος σε κάποιο quiz και σε ρωτήσουν “πες μας ένα κλασικό western” ίσως η απάντηση είναι αυτό το αριστούργημα.

WHISKEY NOTES: Αυτή η ειδική έκδοση δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της 120ης επετείου του White Rabbit Salοon του κυρίου Jack, που βρίσκεται στην πλατεία της πόλης Lynchburg. Κεχριμπαρένιο χρώμα. με αρώματα από καψαλισμένο δρυ, βανίλια, και καφέ. Οι 43% βαθμοί προσθέτουν μεγαλύτερη σπιρτάδα στη γεύση από την κλασσική εμφιάλωση στους 40%. Καλαμπόκι, καραμέλα, πιπέρι, και μια ιδέα από κεράσι. Γλυκιά επίγευση, με την καραμέλα να υπερισχύει.

CATEGORY: Tennessee Whiskey

COMPANY: Brown-Forman

DISTILLERY: Jack Daniel’s

AGE:  N.A.S

PROOF/ABV: 86/43 %

SIZE: 700 ml

PRICE: 45 $

the magnificent seven

 

Κριτική Επιτροπή: Γιάννης Μηλιώνης