Hang ‘Em High & Four Roses

WESTERN: Hang ‘Em High (1968)

WHISKEY: Four Roses Bourbon 6 Years Old (1970 bottling)

ΣΥΝΟΨΗ: Διασχίζοντας ένα ποτάμι με το κοπάδι που μόλις αγόρασε, ο πρώην αστυνόμος Jed Cooper (Clint Eastwood) περικυκλώνεται από εννέα άνδρες που τον κατηγορούν για τη δολοφονία του κτηματία που κατείχε τα βοοειδή. Αφού τον λιντσάρουν και τον κρεμούν από ένα δέντρο, διασώζεται από ένα διερχόμενο αστυνόμο, ο οποίος τον οδηγεί στο Fort Smith για να δικαστεί. Η αθωότητά του αποδεικνύεται και ο δικαστής Fenton τον προσκαλεί να γίνει ομοσπονδιακός αστυνόμος για να τον βοηθήσει να εφαρμόσει το νόμο στην αχανή πολιτεία της Οκλαχόμα. Ο Cooper δέχεται τη θέση και κυνηγά τους ρουφιάνους με τα εντάλματα του δικαστή Fenton. Όπως είναι αναμενώμενο είναι αδύνατο να τη γλυτώσουν από τον τεράστιο Clint, αφού όπως επισημαίνει και ο αρχηγός τους Captain Wilson διέπραξαν 3 λάθη:

1. κρέμασαν έναν αθώο άνθρωπο
2. επέστρεψαν τα χρήματα που είχε πληρώσει για το κοπάδι περιμένoντας να τους συγχωρήσει
3. δεν τέλειωσαν τη δουλειά!

ΑΤΑΚΑ: Ε αστυνόμε, αν πιάσεις έμπορο παράνομου ουίσκυ, άστον να φύγει και φέρε πίσω το ουίσκυ!”

WESTERN NOTES: Αν και η ταινία έπεται της τριλογίας-έπος του The Man With No Name, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά εδώ για τον Clint. Δεν υπάρχει και η επιβλητική μουσική του Ennio Morricone να καθηλώνει, ούτε τόσο δυνατό κάστινγκ, ώστε όταν στραβοκοιτάει ο ένας τον άλλον να περιμένεις την επόμενη ατάκα ή σφαίρα! Η ταινία είναι one man show, αλλά αποζημειώνει τους λάτρεις του είδους. Και μόνο ότι ο Clint μεταπηδά στο αμερικάνικο western, όπου θα γυρίσει αργότερα αριστουργήματα, φτάνει για να την έχουμε σε μεγάλη υπόληψη.

WHISKEY NOTES: Διακρίναμε ανοικτό κεχριμπαρένιο χρώμα. Αρώματα από αχλάδι και ένα μίγμα από δέρμα, ξύλο, σαν να βρίσκεσαι σε παλιά αποθήκη. Στη γεύση βρήκαμε μπαχαρικά, κακάο, βανίλια και μπισκότα βουτύρου. Μέτρια επίγευση με μπαχαρικά και ξύλο.

CATEGORY: Kentucky Straight Bourbon Whiskey

COMPANY: Kirin Brewery Company

DISTILLERY: Four Roses

AGE: 6 Years Old

PROOF/ABV: 86/43 %

SIZE: 750 ml

PRICE: 200 

Hang 'Em High_poster

 

Κριτική Επιτροπή: Γιάννης Μηλιώνης